Nešto se krupno događa! Gruzija počela da se priprema za nuklearni rat…

Gruzija je izradila plan za slučaj moguće uporabe nuklearnog oružja u regiji, izvijestili su ruski mediji pozivajući se na šefa Službe državne sigurnosti Gruzije Georgija Liluašvilija.

 

 

 

Prema njegovim riječima, za svaki odjel je propisana procedura.

 

 

– Ministarstvo zdravlja naznačilo je distribuciju lijekova stanovništvu, liječenje, hitnu pomoć i zbrinjavanje skloništa. Iako su ove mjere opreza relevantne, ako, ne daj Bože, dođe do izravnog pogotka, skloništa nam u tom slučaju ipak neće pomoći. Zato moramo biti pametni, te voditi umjerenu i pragmatičnu politiku, kako unutar zemlje, tako i izvan njenih granica – rekao je.

 

 

Jutarnji list - Šanse za nuklearni rat u 2023. drastično su porasle: Ovakvo što nije viđeno od Kubanske krize

 

 

Danas u svijetu postoji devet nuklearnih sila – pet “službenih” potpisnica Ugovora o neširenju nuklearnog oružja iz 1968. i četiri “neslužbene” koje su izričito ili neizravno izjavile da imaju takve bojeve glave.

 

 

U prve spadaju SAD, Rusija, Francuska, Velika Britanija i Kina, a u druge Indija, Pakistan, Sjeverna Koreja i Izrael, koji “otvoreno” krše Ugovor o neširenju nuklearnog oružja.

 

 

Jutarnji list - 'Na rubu smo nuklearnog rata zbog nerazumnih akcija SAD-a. Nema nam druge nego braniti se'

 

 

Te su zemlje nakupile ogroman broj nuklearnih bojevih glava – oko 15 tisuća bojevih glava, zrakoplovnih bombi i drugih naprava.

 

 

Prema sadašnjim procjenama znanstvenika, takve su rezerve dovoljne da nekoliko desetaka puta potpuno izbrišu sav život s lica Zemlje.

 

 

Jutarnji list - 'Bio sam operater najsnažnijih nuklearnih projektila. Kad bi samo znali čega je sve bilo...'

 

(Informer)

(503)

Nešto se krupno događa! Gruzija počela da se priprema za nuklearni rat…

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-