Nešić i Isak razgovarali o poboljšanju sigurnosti građana i njihove imovine

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić  se sastao u Sarajevu sa ministrom unutrašnjih poslova FBiH Ramom Isakom, razgovarali su o saradnji dva ministarstva i poboljšanju sigurnosti građana i njihove imovine.

 

 

U fokusu je bila sigurnost u saobraćaju, sankcionisanje nesavjesnih vozača koji višestruko krše saobraćajne propise te preventivne mjere koje mogu doprinijeti većoj sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

 

 

Ministar Nešić, izražavajući saosjećanje sa porodicama žrtava saobraćajnih nesreća koje su prouzročili nesavjesni vozači, podržao je ideju za strožije kažnjavanje tih djela i preventivno djelovanje policijskih i pravosudnih institucija.

 

 

 

 

“Iako Ministarstvo sigurnosti nema direktnu nadležnost za tu oblast, izrazio je spremnost dati doprinos u radu nadležnih ministrastva i policijskih agencija, u cilju unaprijeđenja zakonskog okvira, donošenje preventivnih mjera i svih drugih oblika saradnje koji mogu poboljšati sigurnost učesnika u saobraćaju”, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

 

 

Rama-Prozor.Info • Isak najavio uhićenja političara: Neće mirno spavati

 

 

Takođe, tokom sastanka razmijenjene su informacije o trenutnoj sigurnosnoj situaciji i ključnim izazovima u radu dva ministarstva.

 

(SB)

(18)

Nešić i Isak razgovarali o poboljšanju sigurnosti građana i njihove imovine

About The Author
-