Nenadić: Ja sam dijete ovog grada… Imponira mi činjenica da su me podržale sve tri stranke, to je prvi put u historiji Kantona

Ako budem zvanično izabran, buduća Vlada KS bit će koncentrirana na aktivnostima u borbi protiv korupcije, na pitanjima razvoja Kantona Sarajevo, u svim oblastima, od saobraćaja do rješavanja problema u komunalnoj privredi, kaže Nenadić…

 

 

Mario Nenadić, kandidat za premijera Kantona Sarajevo, kojeg su predložili SDA, SBB i DF, u ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz“, nakon što je zvanično predstavljen kao budući premijer, rekao je da mu imponira činjenica da je zajednički kandidat tri stranke.

 

– Danas sam službeno informiran da je donesna odluka da budem zajednički kandidat za premijera Sarajevskog kantona. Zahvalan sam na ukazanom povjerenju, a posebna mi je čast da su me podržale sve tri stranke i da je to prvi put u historiji Kantona. Poručujem da ću raditi u interesu građana Kantona Sarajevo, odnosno svih nas, jer sam i ja dijete ovog grada – kazao je Nenadić.

 

Kako je dodao, dobio je čvrste garancije da će imati ogromnu podršku da se odlučno ide u nastavak reformi u Kantonu Sarajevo.

 

– Vjerujem u projekt i koncept koji mi je prezentiran. Ako budem zvanično izabran, buduća Vlada KS bit će koncentrirana na aktivnostima u borbi protiv korupcije, na pitanjima razvoja Kantona Sarajevo, u svim oblastima, od saobraćaja do rješavanja problema u komunalnoj privredi. Prije svega, smatram da nam je obaveza nastaviti reforme u preduzećima GRAS, „Vodovod i kanalizacija“… U suštini, prioriteti se znaju i oni su godinama slični… Vjerujem da imamo kapacitet da s dobrim timom Kanton Sarajevo možemo snažno povući naprijed – rekao je Nenadić.

 

Mario Nenadić, piše Avaz, važi za jednog od najboljih pravnika u BiH, posebno iz oblasti javne uprave. Ostao je upamćen kao ministar pravde i uprave Kantona Sarajevo, kojem su svi zakoni koje je predložio u Skupštini KS usvojeni jednoglasno. Dakle, ono što je radio, zdušno je podržavala i opozicija, piše Avaz.

 

Prije ministarske funkcije u Vladi KS, koju je obnašao od 2015. do 2018. godine, bio je državni službenik u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, gdje je vodio sve ključne projekte u oblasti povratka i obnove povratničkih mjesta u BiH.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

(275)

Nenadić: Ja sam dijete ovog grada… Imponira mi činjenica da su me podržale sve tri stranke, to je prvi put u historiji Kantona

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-