“NEMA NIKAKVIH ODLAGANJA”: Turska spremna za vojnu operaciju

“Kao što sam ranije rekao, učinili smo sve što je potrebno da osiguramo sigurnost naše zemlje pod vođstvom našeg predsjednika”, rekao je Akar

 

 

Turski ministar odbrane Hulusi Akar izjavio je danas da Ankara neće odlagati planiranu vojnu operaciju na sjeveru Sirije, gdje djeluju kurdske formacije.

 

 

U odgovoru na pitanje da li je Turska na samitu NATO u Madridu dobila savjet da izbjegne ili odloži planiranu vojnu operaciju na sjeveru Sirije, Ankar je rekao da se na bilateralnim sastancima koje su imali na marginama samita to nije desilo, prenosi agencija RIA Novosti.

 

 

 

 

“Kako je rekao naš predsjednik, ne dolazi u obzir da pristanemo na to.

 

 

Kao što sam ranije rekao, učinili smo sve što je potrebno da osiguramo sigurnost naše zemlje pod vođstvom našeg predsjednika i odlučni smo da to činimo i ubuduće”, poručio je turski ministar odbrane.

 

 

Greece should drop 'manipulative' stance in East Med: Akar | Daily Sabah

 

 

Prethodno je glasnogovornik turskog predsjednika Ibrahim Kalin rekao da je Ankara spremna za novu vojnu operaciju na sjeveru Sirije, koja bi mogla da počne svakog trenutka, pišu Novosti.

 

 

Kalin o usvajanju rezolucije u UN-u: Veliki uspjeh na putu pravde

 

 

Prisustvo turskih snaga u pograničnom području Sirije, koje tamo izvode operacije protiv kurdskih formacija, Damask je više puta nazvao nezakonitim i pozvao Ankaru da povuče svoje trupe, navodi ruska agencija.

 

 

Azerbaijan won't wait for another 30 years for solution, Akar tells Russian counterpart | Daily Sabah

 

(SB)

(1408)

“NEMA NIKAKVIH ODLAGANJA”: Turska spremna za vojnu operaciju

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-