Nekad helikopter i hummer limuzina, a sad i konji, i avion, i kočije, i brod…: Treća svadba Mensura Peljte

Brčko i okolina ne pamte ovakvo vjenčanje. Avion, vran konj, kočije, “hummer” limuzina, vatromet, slavlje na brodu uz Kemala Hasića i Lejlu Zahirović, sve sam to organizirao, kaže Peljto…

 

 

Mensur Peljto, naš poznati sportista, u subotu se treći put oženio u rodnom Brčkom. Bokser koji je u karijeri osvojio nekoliko pojasa, osvojio je i srce Amine sa kojom živi već nekoliko godina i sa kojom ima trogodišnjeg sina Ali Mensura.

 

mensur-peljto-konj

 

– Brčko i okolina ne pamte ovakvo vjenčanje. Avion, vran konj, kočije, “hummer” limuzina, vatromet, slavlje na brodu uz Kemala Hasića Lejlu Zahirović, sve sam to organizirao za 200 zvanica, među kojima je i bilo i 50-tak iz Sarajeva. Drago mi je da su na vjenčanju i veselju bili moji prijatelji i treneri Edin Vranj, Zijo Poljo, Enes Peštek, Almedin Fetahović, Vedad Mulaomerović, Hamdo Šećović, Husein Salihović, Marika Strack i mnogi drugi. Sigurno je da će se još dugo pričati o mom vjenčanju – kaže Mensur Peljto za Faktor.

 

 

Ovo je Peljti treći brak. Prvi put pred matičara je stao sa bivšom suprugom Tinom 1991. godine, i iz ovog braka ima kćerke Semiru i Azru. Drugi put u bračne vode je uplovio 2012. godine sa Adisom Hotom. I o ovom vjenčanju dugo se pričalo jer se mlada helikopterom trebala spustiti na sarajevski Dom mladih, ali na kraju nisu dobili potrebne dozvole.

 

mensur-peljto-svadba

 

-Ovo mi je treća sreća. Ovo je prvi put da sam se i šerijatski vjenčao. Amina ima iz prvog braka sinove Malika i Namika, a ja sam ih prihvatio kao svoje. Njih ne razdvajam od svog sina i zovu me babo – kaže Peljto.

 

Prije sedam godina DEPO Portal pratio je njegovo jednako spektakularno vjenčanje sa Adisom Hotom u Sarajevu. U možete pogledati video sa Peljtinog drugog vjenčanja, a OVDJE pročitajte detalje o tom vjenčanju.

 

 

Tada je bh. bokser skromno rekao: “Ovo nije nikakav glamur, ovo je samo mali znak pažnje za ženu s kojom želim ostariti”, kratko je prokomentirao mladoženja. Nadamo se da će mu se ovaj put želje i ostvariti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

(630)

Nekad helikopter i hummer limuzina, a sad i konji, i avion, i kočije, i brod…: Treća svadba Mensura Peljte

About The Author
-