Nebojša Vukanović kakvog ne poznajemo: Od trgovca, profesora, novinara do političara… Majka pita – kad će se oženiti?!

Ponosna sam na svoju djecu. Imam sina i kćerku, a što se tiče Neše, kako to izdrži, to se uvijek pitam. Voli svakom da pomogne, da čuje za narod – sa ponosom je kazala njegova majka, a govorila je i o Sarajevu i lijepim uspomenama koje nosi iz ovog grada.

 

 

Nebojša Vukanović, lider Pokreta za pravdu i red u nešto drugačijem, opuštenijem izdanju za gledatelje N1 govorio je o dosadašnjim životnim izazovima, porodici i svemu sa čim se do danas susretao. Za N1 je govorila i njegova majka koja je otkrila kakav je Nebojša privatno kao sin i sada “glava kuće”.

 

 

Na početku je Vukanović otkrio kako ga od dragosti zovu njegovi najbiži.

 

 

Zovu me Nešo, Nebojša. Nekako univerzalan nadimak po kojem sam prepoznatljiv je Vukan – rekao je Vukanović.

 

 

Nebojšina majka

 

Za gledatelje N1 govorila je i Nebojšina majka koja je kazala da o njemu brinu svi najmiliji te da osim njega ima i kćerku.

 

 

Ponosna sam na svoju djecu. Imam sina i kćerku, a što se tiče Neše, kako to izdrži, to se uvijek pitam. Voli svakom da pomogne, da čuje za narod – sa ponosom je kazala njegova majka.

 

 

Također, ona je govorila i o Sarajevu i lijepim uspomenama koje nosi iz ovog grada.

 

 

Moja su oba brata studirala u Sarajevu i dolazila sam kod njih na Ilidžu, gdje sam imala tetku. Bilo je baš fino – kazala je i dodala da je i danas lijepo doći u Sarajevo.

 

 

majka-nebojse-vukanovica

 

 

Glavno pitanje je: Kada ćeš se ženiti?

 

Nebojšina majka želi da zna kada će se njen sin oženiti, a on za gledatelje N1 objašnjava da u njegovoj porodici postoji tradicija da se muškarci kasno ožene.

 

 

– Majka je imala 30, 31 a otac 46. To nam je tradicija. Svi se žene oko 40, a otac mi je bio rekorder. Brat od strica je govorio da će on oboriti rekord i jeste, i on se oženio u 47. godini – pojasnio je Vukanović.

 

 

Predavanje u školi

 

Za Vukanovića najdraži period je bio kada je predavao u školi, ali je, kako je pojasnio, bio onemogućen da radi u prosvjeti.

 

 

– Ja sam predavao u školi do 2010. godine i kada su mi dali otkaz, jer nisam bio podoban, dali su mi preko noći otkaz jer sam otkrio aferu u Bileći. Dva tri odjeljenja su pisala peticiju jer im je bilo žao što sam otišao – prisjetio se Vukanović.

 

 

Novinarstvo

 

Tokom studiranja Vukanović je imao prodavnicu uz stupendiju Vlade Crne Gore.

 

 

Otvorio sam prodavnicu u Nikšiću, tu sam zaradio dosta para i nisam htio diplomirati jer je bila zarada kao dvije pofesorske plate – naveo je Vukanović i dodao da je onda doživio povredu.

 

 

Potom je došao u Trebinje i, kako se prisjetio, pocijepao diplomu jer nije mogao naći posao i potom, nakon “duela” sa tadašnjim grdonačelnikom, kako je rekao, počela je njegova novinarska karijera.

 

 

Ja sam postao novinar spletom okolnosti. Bio je konkurs i ja sam jedini bio na birou i bio sam na postdiplomskom studiju. Konkurs je poništen jer sam jedini konkurisao. Nisu mi dali posao, nisam imao zaleđinu – istakao je Vukanović.

 

 

Na kraju, on je ipak dobio posao u dopisništvu RTRS-a te je potom prešao na RTVBN.

 

 

Šta je sve ostalo rekao u razgovoru sa Almom Dautbegović-Voloder, pogledajte u videu…

 

(N1)

(121)

Nebojša Vukanović kakvog ne poznajemo: Od trgovca, profesora, novinara do političara… Majka pita – kad će se oženiti?!

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-