NAJNOVIJA VIJEST: Testovi vakcine protiv koronavirusa dali neočekivane rezultate!

Vakcina protiv korona virusa koju je razvila ruska Federalna agencija za biomedicinu prošla je prvu fazu razvoja.

 

 

“Očekuje se da njeno testiranje bude okončano u junu”, izjavila je danas direktorka agencije Veronika Skvorcova, dodajući da bi vakcina trebalo da bude spremna za upotrebu za 11 mjeseci.

 

 

 

 

“Razvoj vakcine prošao je prvu fazu. To je rekombinantna vakcina koja nije razvijena na osnovu živog virusa, već proteina koji posjeduju takozvane epitope, odnosno centre za koje se vezuje virus”, navela je Skvorcova.

 

 

Ranije, vodeći stručnjak Svjetske zdravstvene organizacije Majk Rajam izjavio je danas da će biti potrebno najmanje godinu danas da se razvije vakcina za korona virus.

 

 

Takođe je naveo da zemlje ne mogu da suzbiju korona virus tako što će samo staviti svoja društva u karantin već da su neophodne mjere za javno zdravlje kako bi se izbjeglo vraćanje virusa kasnije.

 

 

vakcina

 

 

U Kini, grupa od 108 dobrovoljaca, izabranih po strogim procedurama, učestvovala je u prvoj vakcinaciji kao dio prve faze kliničkog ispitivanja vakcine za COVID19.

 

 

Vakcinu su razvili biotehnička kompanija sa sjedištem u Tianjinu i istraživački tim na čelu sa Čen Vejom, stručnjakom za sprečavanje i kontrolu bioloških opasnosti s Akademije vojnih medicinskih nauka Narodne oslobodilačke vojske.

 

(Alo.rs)

(3522)

NAJNOVIJA VIJEST: Testovi vakcine protiv koronavirusa dali neočekivane rezultate!

| Foto/Video, Porodica i zdravlje, Slider, Vijesti |
About The Author
-