NAGLO SKOČIO BROJ MRTVIH KOJI SU BILI ZARAŽENI KORONAVIRUSOM! Zaraza se proširila i na Australiju: ‘Riječ je o gospodinu koji je bio u samom žarištu’

Australija je u subotu potvrdila svoj prvi slučaj zaraze novim tipom koronavirusa u državi Viktoriji, dok je savezna vlada pozvala građane da ne putuju u kinesku pokrajinu Hubei, epicentar izbijanja zaraze.

 

 

Kinez star 50 godina, koji je bio u gradu Wuhanu u kojem se virus pojavio, u stabilnom je stanju u bolnici u Melbourneu nakon što je 19. siječnja stigao letom iz Guangzhoua, kazala je ministrica zdravstva države Viktorije Jenny Mikakos.

 

 

“Važno je naglasiti da nema nikakvog razloga za uzbunu za zajednicu”, dodala je. Zdravstveni dužnosnici ističu kako je oboljeli stabilno te da nije u vrlo ozbiljnom stanju.

 

 

Broj umrlih od gripe uzrokovane ovim virusom porastao je u subotu s 26 na 41 osobu, dok je diljem svijeta broj zaraženih porastao na 1300, no većina slučajeva, a i svi umrli, zabilježena je u Wuhanu, gdje su dužnosnici postavili stroge restrikcije na putovanje i za javna okupljanja.

 

 

Virus je izazvao alarm, no još uvijek je mnogo nepoznanica s tim u vezi, poput one koliko je on zapravo opasan te koliko se lako širi među ljudima. On može izazvati upalu pluća, koja je u nekim slučajevima bila smrtonosna.

 

 

Pedestrians wear surgical masks in London's China Town on January 24, 2020. - European airports from London to Moscow stepped up checks Wednesday on flights from the Chinese city at the heart of a new SARS-like virus that has killed 17 people and spread to the United States. Britain advised against

 

 

Australci su u subotu pozvani da ne putuju u kinesku pokrajinu Hubei, a vlada je objavila najstrože putne naputke.

 

 

“Striktne putne restrikcije postavljene su u Wuhanu i još jednom broju gradova u pokrajini Hubei”, navodi se u vladinom priopćenju.

 

 

“Putujete li u pokrajinu Hubei možda vam neće biti omogućen polazak dok se ne ukinu putne restrikcije”, dodaje se.

 

 

Australija je Kinezima najpopularnija destinacija i u nju je lani na kratak boravak putovalo 1,4 milijuna Kineza, što je najveći broj stranih turista u toj zemlji.

 

 

I Malezija je zabilježila svoje prve slučajeve zaraze koronavirusom. Po riječima ministra zdravstva Dzulkeflyja Ahnada, troje zaraženih kineske su nacionalnosti i povezani su sa 66-godišnjim čovjekom za kojeg su singapurske zdravstvene vlasti testiranjem utvrdile da je pozitivan na virus. Troje ljudi, njegova 65-godišnja supruga i njegova dva unuka, od 11 i 2 godine, smješteni su u bolnici u Kuala Lumpuru i u stabilnom su stanju, kazao je ministar na konferenciji za medije.

(732)

NAGLO SKOČIO BROJ MRTVIH KOJI SU BILI ZARAŽENI KORONAVIRUSOM! Zaraza se proširila i na Australiju: ‘Riječ je o gospodinu koji je bio u samom žarištu’

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-