NA BJELAVAMA SVE GORE: Jedna osoba iskočila kroz prozor, iako su testirani…

Još sinoć je komandantica Štaba Civilne zaštite Kantona Sarajevo Nihada Glamoč kazala da su već poduzete aktivnosti na testiranju preostalih osoba smještenih u Studentskom domu Bjelave što je prema riječima osoba koje se nalaze gore i urađeno.

 

 

 

Svi su negativni, ali niko ih ne pušta. Stanje oko 90 osoba smještenih u Studentskom domu Bjelave sve je teže, i sve se teže nose s činjenicom da im niko ništa ne govori dok ih različiti nivoi institucija prebacuju jedne s drugih.

 

 

„Mi smo faktički iz medija saznali da smo negativni. Sinoć su nas testirali po drugi put u četiri dana. Ali nas niko ne pušta, evo smo dobili i ručak. Policiji i zaštitarima svaka čast, ali zaista su institucije neefikasne“, kaže Anes Čengić, povratnik iz Češke koji je smješten u Studentski dom Bjelave.

 

 

Glamoč je sinoć potvrdila da nijedna osoba ne može biti puštena iz karantena dok ne bude poznat rezultat testa na koronavirus, pa je sada nejasno zašto ne puštaju iz karantina osobe koje su gore već duže vrijeme, a neke čak i 16 dana.

 

 

Podsjećamo, odlukom Federalnog civilnog štaba mjera obaveznog karantena jučer je ukinuta.

 

 

Također saznajemo da je jedan osoba danas iskočila kroz prozor i pobjegla iz Kataranina, a da u Kantonalnom zavodu za javno zdravstvo čekaju rješenje Ministarstva zdravstva FBiH, a u kojem opet kažu da je sve na kantonalnim ustanovama!?

 

(NAP)

(779)

NA BJELAVAMA SVE GORE: Jedna osoba iskočila kroz prozor, iako su testirani…

About The Author
-