MUZIKA U IZOLACIJI (I); ZA „SB“ GOVORI SEJO SEXON, “ZABRANJENO PUŠENJE”: „Bio sam prilično iznenađen kako smo brzo odustali od svojih poslova, ambicija i zarade, i…“

Dok su u izolaciji, mirovanju, prinuđeni da ne rade, regionalni muzičari će nam, ipak, govoriti šta rade, sviraju li i planiraju li nešto u danima kad se ništa ne može planirati; tri pitanja – dosta, u ovakvim vremenima.

 

 

 

I Sejo Sexon je sa svojim bendom „Zabranjeno pušenje“ na prinudnom odmoru. Pa da malo popričamo s njim putem vibera…

 

 

Zbog koronavirusa otkazali ste brojne koncerte, promocije, gostovanja, druženja, snimanja, pojavljivanja. Ali, ako je svako zlo za neko dobro, može li ovo sadašnje i zaista biti dobro?

 

 

Slično kao i sa poplavama, ovakve situacije ujedine ljude.

 

 

Otkrijemo svoje ljudsko lice, pokažemo solidarnost i zajedništvo, prevaziđemo sve one gluposti koje su bile naša svakodnevica i do kojih smo koliko jučer puno držali. Iskreno, bio sam prilično iznenađen kako smo brzo odustali od svojih poslova, ambicija i zarade i koliko je zemalja spremno imati ozbiljne financijske gubitke, a samo da zaštite najranjiviji stari dio svoje populacije, dakle ljude preko 70 godina kojima je ovaj virus najveća prijetnja. Ovakvo saznanje ulijeva nadu da ljudi ipak neće završiti kao kao automati koje pokreće jedino uspjeh i novac i da smo u ovakvim situacijama još uvijek u stanju pokazati da smo ljudi.

 

 

Kako bend, odete li na probu?

 

 

Da, mi i dalje radimo, imamo probe, snimamo pjesme za jednu predstavu za djecu, završavamo video sa prošle turneje i idemo na pivu da iskoristimo dok se ne zatvore kafići. Trebali smo za heftu ići i u Crnu Goru da snimamo spot u Ulcinju za pjesmu „Gospođa Senada“, ali izgleda da od toga, za sad, neće biti ništa.

 

 

Kad sve ovo prođe, a proći će, gdje ćete održati prvi koncert?

 

 

Pa sve zavisi od toga kad će se završiti ova „Ljubav u doba korone“, što bi rekao Marquez. Za većinu koncerata organizatori imaju nove termine i po sadašnjim predviđanjima za dva mjeseca bi se naša ekskurzija trebala nastaviti koncertom u Zagrebu. Zasad uživam u familiji i komšiluku i u ovom daru sa neba koji se zove odmor i koji mi se u životu ne događa baš često.

 

 

 

(D.B.)

(53)

MUZIKA U IZOLACIJI (I); ZA „SB“ GOVORI SEJO SEXON, “ZABRANJENO PUŠENJE”: „Bio sam prilično iznenađen kako smo brzo odustali od svojih poslova, ambicija i zarade, i…“

| Foto/Video, Magazin, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-