MUP KS nakon tvrdnji roditelja maloljetnika osumnjičenog za ubistvo: Nisu podnošene prijave protiv Ronalda Osmanovića i maloljetnog S. G.

Nezvanično, maloljetnici su putem mobitela dogovorili ovu tuču kako bi nasiljem riješili ranije nesporazume, tako da su s jedne strane bila braća E. D. i D. D, dok su s druge strane bili S. G. i ubijeni Osmanović…

 

 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo demantovali su tvrdnje roditelja 15-godišnjeg E. D. koji se tereti za ubistvo Ronalda Osmanovića (21) tvrdeći da nikad nisu podnijeli prijavu protiv ubijenog i S. G. koji se tereti za pokušaj ubistva D. D, starijeg brata od osumnjičenog E. D, piše Oslobođenje.

 

Podsjetimo, roditelji D. D. i E. D. su putem medija i društvenih mreža ustvrdili da je grupa Ronalda Osmanovića od prije maltretirala njihovu djecu te su oni o tome nekoliko puta obavijestili policiju.

 

Međutim, iz MUP-a KS saopštili su da “majka A.J.D ili otac N.D. ni u jednom slučaju nisu prijavili da su njihovi maloljetni sinovi E.D. i D.D imali problema” ili da su napadnuti od Osmanovića i S. G.

 

Ipak priznaju da su uvidom u evidenciju otkrili da se majka ovih maloljetnika “u tri navrata obraćala u Četvrtu PU – PS Dobrinja u vezi određenih događaja – svađa i prijetnji prema D.D. i E.D., radi evidentiranja, ali ne i podnošenja prijave u skladu sa važećim procedurama, a koji su bili vezani za druga lica”, a ne za Osmanovića i S. G.

 

Podsjetimo, do kobne tuče u nedjelju navečer došlo je nakon što je S. G. putem aplikacije Instagram uposlao poruku jednom od braće D. u kojoj je poručio da se nađu “kod koša”, u Saraj Polju da se potuku. S. G. je na megdan ponio sjekiru a braća E. D. i D. D. nož i palicu. Tokom tuče D. D. je dobio udarac sjekirom u glavu i tijelo. E. D. je, vidjevši to, Osmanovića ubo u vrat, te krenuo prema S. G. koji je imao sjekiru. Međutim, S. G. je pobjegao doviknuvši E. D. da će se ponovo sresti.

 

Nezvanično, maloljetnici su putem mobitela dogovorili ovu tuču kako bi nasiljem riješili ranije nesporazume, tako da su s jedne strane bila braća E. D. i D. D, dok su s druge strane bili S. G. i ubijeni Osmanović.

 

Navodno su se D. D. i S. G. zabavljali sa sestrama A. L i H. L. a iz nekog razloga među njima je bila prisutna netrpeljivost. Sve je kulminiralo kada je D. D, navodno, odao S. G. njegovoj djevojci da nije bio kući, nego s društvom…

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

(302)

MUP KS nakon tvrdnji roditelja maloljetnika osumnjičenog za ubistvo: Nisu podnošene prijave protiv Ronalda Osmanovića i maloljetnog S. G.

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-