MUK U PARLAMENTU REPUBLIKE SRPSKE: „Otvorili ste PANDORINU KUTIJU, na kakve stvari je spreman ministar: `Hajde polomi mu…

Bilo je burno na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske…

 

 

Posebnu pažnju privukla je diskusija Nebojše Vukanovića o raspuštanju Skupštine opštine Rudo i Teslić, sprezi države, policije i kriminala nekažnjenim zločinima…

 

Narodni poslanik Nebojša Vukanović javio se za povredu poslovnika kazavši kako je dužnost predstavnika Vlade Republike Srpske da prisustvuje sjednicama Narodne Skupštine.

 

„Njihova je dužnost da budu ovdje, a ne da vi nama govorite da ne spominjemo ministre. Ministar je sluga koga bira Narodna skupština i dužnost mu je da sjedi tu i odgovara na pitanja. I resorna ministarka Lejla Rešić ne smije doći ovdje jer se boji. Pola vas ministara ne smije doći ovdje pred nas. I dobro je da smo vas doveli u red i da se bojite. Ona je prodala poslovni prostor svome bratu i zloupotrijebila položaj za iznos od dva miliona maraka“, rekao je Vukanović prije nego je prekinut od strane predsjedavajuće, piše „Slobodna Bosna“.

 

Nedugo nakon toga Vukanović se javio za redovnu diskusiju.

 

„Dakle, niko ovdje ne priča o privatnom životu bilo kog ministra. Ne interesuje me ko se s kim vjenčao, vanbračni život, ništa drugo iz privatnog života. Ovdje govorimo o zloupotrebi javnih sredstava i države. Da jedan ministar svom bratu `nabaci` dva miliona… To nije privatni život, to je javni život i javna pljačka, kojoj vi ovdje dajete neku vrstu lažnog legitimiteta. Ovo su stvari za koje se u iole normalnoj državi ide u zatvor. Nedolazak ministarke Lejle Rešić na sjednicu najbolji je pokazatelj koliko je ona `čista` i koliko ona može ovo sve da brani“, kazao je Vukanović.

 

A, kada je Vukanović prešao na konkretne stvari uslijedila je kulminacija.

 

„Otvoriće se Pandorina kutija, pa makar za deset godina. Svjedočenje Ilije Pavlovića o tome kako je došlo do promjene skupštinske većine u Tesliću i na šta je sve bio spreman beskrupulozni Dragan Bogdanić. Podsjetiću vas da Ilija Pavlović, suradnik Dragana Bogdanića, svjedoči kako je uspio da `otkuje`, kako se to kaže, izvjesnog Savića-zvanog „Zmija“, koji je doživio šok kada je prvi put u životu vidio 100.000 maraka. Kada su ga pitali šta traži da iz SDS-a pređe u suprotni tabor, tražio je stalni državni posao i 100.000 maraka. I oni mu donose u kesici 100.000 KM. Odlazi Bogdanić, po svjedočenju, u svoj hotel `Kardial`, izbaci iz nekog sefa novac i onda odlaze u njegov stan i broji se novac. I ovaj kada je vidio 100.000 maraka, kaže, doživio je šok. Njegov punac, izvjesni Bogdan Đukić-zvani `Lopov`, kaže da je `stari lisac` i da više vrijedi te traži 200.000 maraka.

 

Dobija 200.000 maraka, pretvara ih u eure, odlazi na Crnogorsko primorje i kupuje stan. Dakle Savić- Zmija kupuje od tih para stan u Tesliću, tačno se zna koja je zgrada, a punac u Herceg-Novom. I šta se dešava? Naše institucije, kojima je to prijavljeno, MUP RS-a vodi službenu zabilješku povodom toga. Gospodin Dragan Bogdanić pristaje na to, ali zauzvrat traži da pretuku sina Milana Miličevića. I on je rakao da na to nije spreman. Na takve stvari je spreman ministar zdravlja, humanista, položio Hipokratovu zakletvu, da kaže: `Hajde polomi mu noge, prebij mu sina, da on odustane i da se povuče (načelnik Teslića Milan Miličević op. „Slobodna Bosna“). Ovo je vladavina najgorih. Republiku Srpsku ste razorili i finansijski i ekonomski, pretvorili ste je u praznu ljušturu.

 

Sutra će doći neko ko ima više para od vas, i svi ti `papci` koji su prelazili četiri-pet puta, mijenjali strane, preći će na stranu neprijatelja i sve će ovo postati jedna savremena kolonija“, kazao je na kraju Vukanović, piše „Slobodna Bosna“.

 

(SB)

(1564)

MUK U PARLAMENTU REPUBLIKE SRPSKE: „Otvorili ste PANDORINU KUTIJU, na kakve stvari je spreman ministar: `Hajde polomi mu…

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-