Momak izbačen iz SDA nakon što je greškom pozdravio sa “dobar dan”

Asocijacija mladih SDA je danas javno objavila kako je Meho Ćafir izbačen iz ove stranke zbog katastrofalnog pozdrava na jednoj od sjednica Asocijacije.

 

“Ovo je sramota koja se ne može tolerisati. Njemu se već jednom desilo da je rekao ‘dobar dan’, ali na ulici nekom prijatelju ispred prostorija stranke. To smo progledali kroz prste, jer nismo znali koje je vjere taj čovjek. Ovo već prelazi sve granice ukusa. Zna gdje je došao, zna gdje se učlanio i šta on sad mora da propagira te titoističko-ateističke pozdrave? Mi smo prijedlog isključenja odmah stavili na glasanje i s 36 glasova za i jednim protiv je izbačen iz stranke. I ovoga što je glasao protiv smo isto izbacili”, izjavio je predsjednik Kantonalnog odbora Asocijacije SDA Adis Holjan.

 

Pokušali smo kontaktirati Mehu Ćafira, ali su mu iz BH Telecoma već blokirali broj kao dio sankcija.

 

“Korisnik je isključen sa svih operatera jer je udario na čast i dostojanstvo Stranke demokratske akcije. Mi smo morali djelovati, kakav god da je privatno nije nazvao selam i to je to. Do kraja dana će mu biti ukinuta i kablovska televizija, ukoliko utvrdimo da je riječ o paketu Moja TV” kratko su nam rekli iz BH Telecoma

 

Iz stranke su poručili da ovo treba da posluži ko primjer svim drugim članovima ukoliko budu kršili osnovna pravila.

 

“Mi smo krv prolili za demokratiju i slobodu koju je propagirao rahmetli Alija, i nećemo nikome dozvoliti da urušava naše temelje demokratije. Mi konačno imamo slobodu i želimo da budemo prosperitetno demokratsko društvo, te ovakve poteze treba na vrijeme rješavati”, dodao je Holjan.

 

Do kraja sedmice će biti otvorena i Facebook grupa u kojoj će svi članovi moći bez cenzure i sankcija da vrijeđaju Ćafira po kojoj god osnovi žele.

 

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna!

 

Izvor: Satro.info

(15987)

Momak izbačen iz SDA nakon što je greškom pozdravio sa “dobar dan”

| Satirka, Slider |
About The Author
-