Miroslav Ćiro Blažević: Već godinu i tri mjeseca imam rak, a kćeri me nisu…

pitale kako sam…

 

 

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević koji se posljednju godinu bori s karcinomom otvoreno je progovorio o tome kako nema podršku svojih kćerki u najtežoj životnoj bici.

 

 

Ćiro je početkom septembra prošle godine otkrio da mu se bolest vratila te od tada se redovno liječi. Međutim, u ovoj borbi nema podršku svoje porodice.

 

 

Naime, njegove dvije kćerke nisu mu podrška, čak ga nisu ni kontaktirale posljednju godinu.

 

 

“Borim se i dalje, situacija mi je jako teška, ali treba vjerovati.Već godinu i tri mjeseca imam rak, a od tada moje kćeri nisu pitale ‘Kako si tata?”, kazao je za Story.hr.

 

 

Legendarni trener ponovo se bori s karcinomom, koji se proširio na limfne žlijezde. Karcinom mu je prvi put dijagnosticiran 2011. godine, a pobijedio ga je već dva puta.

 

 

Proslavljeni nogometni trener prije sedamnaest godina se podvrgnuo operaciji raka prostate.

 

 

Godinu dana kasnije dijagnosticiran mu je melanom u početnoj fazi, pa je i taj problem riješio operacijom, da bi se prije tri mjeseca opet suočio s “bolnom istinom”.

 

 

Iako se u 87. godini ponovo suočio s karcinomom prostate, ovaj legendarni trener stoički podnosi liječenje, ali priznaje da razmišlja o smrti, za koju samo želi da bude brza.

 

 

Miroslav Ćiro Blažević (Foto: E. H./Klix.ba)

 

(Klix)

(1240)

Miroslav Ćiro Blažević: Već godinu i tri mjeseca imam rak, a kćeri me nisu…

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-