MIRO LAZOVIĆ ZA RTCG: “Ako je Kosovo kolijevka srpstva, vrijeme je da Srbi…

Tekst i video klipove prenosimo sa podgoričkog portala Antena M…

 

 

Miro Lazović, sociolog, socijaldemokrata, predsjednik Skupštine BiH u periodu 1992 – 1996. učesnik pregovora u Ženevi, Vašingtonu i Dejtonu, na kojima je rješavana sudbina te države, gost je u “Živoj istini”, večeras od 20.05 sati na Prvom i SAT kanalu Javnog servisa.

 

Lazović govori o aktuelnim dešavanjima u regionu, odgovara na pitanje da li je “kraj sezone mira na Zapadnom Balkanu” i da li su na djelu zavšne pripreme za “drugo poluvrijeme” koje odavno najavljuje Ivica Dačić?

 

Bivi predsjednik BiH parlamenta smatra da SPC nameće magistralne pravce politike Beograda, da je i u Srbiji i u Crnoj Gori naddržavni centar moći, a da je u centru projekta destabilizacije Crne Gore i BiH, želja da se skrene pažnja za, po njegovom mišljenju, neminovno priznanje Kosova, jer je to obaveza koju je Vučić preuzeo i moraće da je ispuni.

 

Lazović o fenomenu zarobljenosti srpskog društva i države Kosovom kao problemom, ali i mitskom pristupu toj nacionalnoj traumi, kaže:

 

Miro Lazović govori o Miloradu Dodiku kao izuzetno sposobnom političaru, koji je svojom energijom potpuno porazio opoziciju u Republici Srpskoj.

 

Podsjeća da je prije dolaska na čelo RS bio zagovornik jedinstvene BiH i da između njih dvojice, praktično, nije bilo političkih razlika.

 

Aktuelnu politiku služenja Beogradu i Moskvi, destrukcije BiH, nepriznavanja zločina počinjenih tokom 90-ih, revizije i tih i dešavanja u Drugom svjetskom ratu, Dodik, smatra Lazović, neće moći da sprovede. Naprotiv, siguran je da će se ona obiti o glavu lideru bosanskih Srba.

 

Miro Lazović vjeruje da se unutar srpskog nacionalnog korpusa može i mora naći dovoljno normalnih i hrabrih ljudi, spremnih da se politički organizuju i suprotstave destrukciji koja iz Beograda kreće prema BiH i Crnoj Gori, a koja u krajnjem najviše zla donosi samoj Srbiji.

 

U “Živoj istini”, Lazović govori o greškama EU i politici SAD na Balkanu, objašnjava kako su nastale pukotine kroz koje je Rusija progurala svoj uticaj u regionu, budućnosti BiH, razlozima zbog kojih je važno da Crna Gora ostane bezbjedna, sekularna i multikulturna država i da sačuva crnogorski identitet, o iskušenjima koja je, kao Srbin, preživio i sa kojima se danas nosi…

 

Pogledajte video:

 

 

 

(5069)

MIRO LAZOVIĆ ZA RTCG: “Ako je Kosovo kolijevka srpstva, vrijeme je da Srbi…

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-