MIRKO ŠAROVIĆ, JASNO I PRECIZNO: “Dodiku i njegovoj politici rekli smo ‘ne’. Mi nismo bacali kestenje u vatru pa…

ga nećemo ni vaditi…

 

 

Šarović kaže da se još jednom pokazalo da je Dodikova politika opasna i bez jasnog cilja.

 

 

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kaže da o eventualnom povratku u institucije BiH odluku treba donijeti Narodna skupština Republike Srpske i niko drugi.

 

 

Kaže da kestenje iz vatre neće vaditi SDS jer ih oni nisu ni bacali.

 

 

“Na liniji odbrane Republike Srpske uvijek smo bili kao i ovog puta i nastojali smo da urazumimo vlast da ne srlja i da vuče pametne poteze u ovako delikatnoj situaciji, zbog čega smo sa njihove strane satanizovani u medijima“, istakao je Šarović.

 

 

 

 

On kaže da se još jednom pokazalo da je Dodikova politika opasna i bez jasnog cilja.

 

 

“Dodiku i njegovoj politici rekli smo ‘ne’, jer smo se u ovoj krizi koja traje nekoliko mjeseci uvjerili da se radi o opasnoj politici bez bilo kakvog jasnog cilja, gdje odluke od nacionalnog značaja donosi samo jedan čovjek, bez bilo kakvog unutrašnjeg konsenzusa o pitanjima koja se tiču svih nas“, naveo je predsjednik SDS, piše Fena.

 

 

Podsjetimo da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer zatražio od člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se predstavnici RS-a vrate u institucije BiH i učestvuju u radu. Uprkos ranijim zaključcima NSRS-a, Dodik je već najavio da će se razmotriti Vučićev zahtjev.

 

 

(SB)

MIRKO ŠAROVIĆ, JASNO I PRECIZNO: “Dodiku i njegovoj politici rekli smo ‘ne’. Mi nismo bacali kestenje u vatru pa…

About The Author
-