MILORAD DODIK NAŠAO SAVEZNIKA U VIKTORU ORBANU: “Mađarska je veliki prijatelj Republike Srpske”

“Mađarska je veliki prijatelj RS, zemlja za koju smo vezani, i za nas je veoma važno da i dalje unapređujemo tu saradnju i jačamo naše odnose”, poručio je Dodik.

 

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik pozvao je domaće poljoprivrednike da se upoznaju o Programu podrške Vlade Mađarske privredi RS, putem kojeg će moći da ostvare subvencije i do 25.000 eura pojedinačno za kupovinu mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje.

 

 

“Program podrške Vlade Mađarske privredi RS uspješno se realizuje i u septembru će biti raspisan prvi javni poziv. Hvala mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, sa kojim sam prošle godine dogovorio realizaciju ovog projekta, i Vladi Mađarske, koja je izdvojila sredstva za pomoć privredi RS”, napisao je Dodik na “Instagramu”.

 

 

 

 

Dodik je izrazio zadovoljstvo što će upravo poljoprivrednici prvi osjetiti benefite dobre saradnje i prijateljskih odnosa s Mađarskom.

 

 

“Ovo je prvi dio sredstava koji je obezbijedila Vlada Mađarske za našu privredu, a projekat će biti nastavljen i dalje.

 

 

Mađarska je veliki prijatelj RS, zemlja za koju smo vezani, i za nas je veoma važno da i dalje unapređujemo tu saradnju i jačamo naše odnose”, poručio je Dodik.

 

 

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u Srpskoj i Brčko distriktu za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata u okviru realizacije prvog Programa podrške Vlade Mađarske privredi u Republici Srpskoj.

 

 


 

(SB)

(173)

MILORAD DODIK NAŠAO SAVEZNIKA U VIKTORU ORBANU: “Mađarska je veliki prijatelj Republike Srpske”

About The Author
-