Milenko Pavlović oduševio nastupom u emisiji ‘Nikad nije kasno’ Radnim danima vodi skupštinu, a vikendom je muzička zvijezda

Milenko Pavlović, u Bosanskoj Gradišci poznatiji kao Miler, podigao je na noge regionalnu muzičku javnost svojim briljantnim nastupom u televizijskoj šou emisiji ‘Nikad nije kasno’. Iako ima 61 godinu, Miler je poskakivao na sceni pjevajući pjesmu sarajevskih „Indexa“ pod nazivom „Svijet u kojem živim“, poznatiju po refrenu „Jedan čovjek i jedna žena“.

 

 

Svira gitaru

 

Njegov nastup bio je iznenađenje samo za one koji ga ne poznaju. Osim talenta, na velikoj sceni pokazao je i nevjerovatnu energiju i plesno umijeće, a publika je sve vrijeme bila na nogama.

 

Pavlović je diplomirani ekonomista i godinama je radio kao direktor jedne banke i načelnik finansija u Općini, a od 2016. godine predsjedava lokalnom skupštinom u Bosanskoj Gradišci.

 

– Volim svoj posao, uvijek sam mu se predano posvećivao, ali scena je za mene nešto uzvišeno. Svakog vikenda sviram gitaru i pjevam i na taj način napunim baterije. Iako sam roker, s oduševljenjem pjevam pjesme Željka Samardžića, Harisa Džinović, Šabana, Halida… Pjevam i strane hitove – kaže Pavlović.

 

 

S neobičnom lakoćom i posebnim šarmom vodi i skupštinske sjednice, često ih oplemenjujući duhovitim opaskama.

 

– Kada sam za skupštinskim mikrofonom, osjećam se drugačije nego s onim kada pjevam. Ali, zato pokušavam maksimalno relaksirati situaciju i onda sjednica teče lakše i prirodnije – dodaje Pavlović.

 

Jedinstven primjer

 

Pavlovićev briljantan nastup u ovoj emisiji na noge je digao i žiri, u kojem su, osim Saše Miloševića Mareta, bili i Kaliopi te rukometna legenda Veselin Vujović. Na Pavlovićev nastup originalnu opasku dao je idejni tvorac i voditelj emisije Žika Jakšić.

 

– Ovo je prvi put da imamo predsjednika opštine na sceni – rekao je Jakšić, što je publika pozdravila aplauzom.

 

Boriša krenuo očevim stopama

 

Pavlovićevim stopama krenuo je i njegov sin Boriša, diplomirani psiholog i vokal benda „Alter ego“. Na jednu opasku, u šali, da će ga Boriša nadmašiti, Miler se nije dao zbuniti.

 

– Svaki roditelj želi da ga dijete nadmaši. Izuzetno sam sretan što je Boriša završio fakultet i što je od mene naslijedio muzičke gene. Uostalom, ko pjeva, zlo ne misli – kaže Pavlović.

Izvor: Avaz.ba

(111)

Milenko Pavlović oduševio nastupom u emisiji ‘Nikad nije kasno’ Radnim danima vodi skupštinu, a vikendom je muzička zvijezda

| Magazin, Slider |
About The Author
-