MAŠIĆ OŠTRO KRITIKOVAO BH. AMBASADORA U HRVATSKOJ: “Mamlaz koji se trudi biti veći idiot od šefa”

“U svakoj uređenoj zemlji ovaj profil mrmota, ukoliko bi kojim čudom ušao i u savjet mjesne zajednice, neminovno bi završio u zatvoru”, rekao je Mašić.

 

 

Damir Mašić, SDP-ov federalni parlamentarac, oglasio se povodom izjava Aleksandra Vranješa, bh. ambasadora u Hrvatskoj, koji je danas na sramotan način “pravdao” svoju odluku da ne primi bh. građane u Hrvatskoj kako bi im u ambasadi pojasnili na koji način će glasati na predstojećim Općim izborima.

 

 

Mašić je uputio oštru poruku, te je kazao da se Vranješ “trudi biti veći idiot od svog šefa kretena”, aludirajući na člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

 

 

 

 

“Jedan u nizu mamlaza koji se lože na šefa kretena i trude se biti i veći idioti od njega. U svakoj uređenoj zemlji ovaj profil mrmota, ukoliko bi kojim čudom ušao i u savjet mjesne zajednice, neminovno bi završio u zatvoru”, rekao je Mašić.

 

 

Damir Mašić dobio drugog sina, dao mu neobično ime | DEPO Portal

 

 

Vranješ je izjavio kako on nema zakonski propisanu obavezu da bude u kontaktu sa udruženjima građana.

 

 

Posebno je indikativan dio izjave u kojem Vranješ kaže kako “posebno nema obavezu komunicirati sa sa udruženjima nacionalne manjine naroda kojem ne pripadam”.

 

 

“Kao ambasador nemam zakonski propisanu obavezu da budem u kontaktu ni sa jednim udruženjem građana, posebno ne sa udruženjima koja okupljaju nacionalnu manjinu naroda kojem sam ne pripadam i koja su povezana za određenim političkim partijama”, kazao je Vranješ.

 

 

Dodik za veleposlanika BiH u Hrvatskoj imenovao svog bivšeg savjetnika Aleksandra Vranješa – narod.hr

 

(Oslobođenje)

(1023)

MAŠIĆ OŠTRO KRITIKOVAO BH. AMBASADORA U HRVATSKOJ: “Mamlaz koji se trudi biti veći idiot od šefa”

About The Author
-