LUKAŠENKO IZDAO DRAMATIČNO UPOZORENJE: NISTE NI SVJESNI KOLIKO BRZO ĆE NATO I RUSIJA, OD LOKALNOG SUKOBA DOĆI DO NUKLEARNOG RATA!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da je Minsk spreman da izradi političku deklaraciju o neširenju raketa srednjeg i kratkog dometa.

 

 

Lukašenko smatra da su nepoverenje i konfrontacija između Rusije i Zapada su dostigli maksimum.

 

„Za samo nekoliko minuta Rusija i NATO mogu da stignu od lokalnog konflikta do nuklearnog rata“, rekao je on.

 

S tim u vezi, Lukašenko je inicirao održavanje međunarodnog dijaloga o bezbednosti u Minsku.

 

 

„Možda ipak treba da se okupimo i razgovaramo o tom najaktuelnijem problemu. Ako hoćete — u Minsku. Tim pre što je Belorusija već predložila da se usvoji višestrana politička deklaracija odgovornih država o neširenju raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi. Spremni smo da iniciramo razgovor, pa i da izradimo tekst tog dokumenta“, izjavio je Lukašenko u Minsku na konferenciji „Evropska bezbednost: Povlačenje sa ivice ambisa“.

 

On je rekao i da ga veoma brinu vojne vežbe NATO-a u Poljskoj planirane za sledeću godinu.

 

„Odmah uz granice Belorusije na proleće naredne godine Alijansa će održati velike vojne vežbe. Takvi manevri se nisu održavali u blizini naših granica“, rekao je beloruski lider.

 

„Ne znam kome je to potrebno“, zaključio je Lukašenko.

 

(Srbija danas, mediji)

(1047)

LUKAŠENKO IZDAO DRAMATIČNO UPOZORENJE: NISTE NI SVJESNI KOLIKO BRZO ĆE NATO I RUSIJA, OD LOKALNOG SUKOBA DOĆI DO NUKLEARNOG RATA!

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-