LUKAČ JE ZANAT UČIO OD DODIKA: Brutalno prijeti Šefiku Džaferoviću, a sve zbog toga što je otkrio…

To što radi policija Republike Srpske je protivzakonito, izlažu sebe ozbiljno krivičnoj odgovornosti. Tako kako oni, tako i sve te firme o kojima vi govorite u svom pitanju, svi oni koji pokušavaju da zarade na toj ljudskoj muci – rekao je Džaferović.

 

 

zjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i potpredsjednika SDA Šefika Džaferovića da se policija Republike Srpske i pojedine firme, koje organizovano prebacuju migrante od istočne granice BiH prema Unsko-sanskom kantonu, izlažu krivičnoj odgovornosti, izazvala je oštra reagovanja u Republici Srpskoj. Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač kaže da su te tvrdnje netačne i da se Džaferović zbog toga izlaže krivičnoj prijavi.

 

 

Plan za rješavanje migrantske krize u BiH još ne postoji, međutim, optužbe i prebacivanje odgovornosti na entitetski nivo i dalje su aktuelne. Izjava da policija Srpske prevozi migrante na teritoriju Unsko-sanskog kantona nije tačna, kaže Lukač, a insistiranje na neosnovanim optužbama može predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da košta krivične prijave.

 

 

Dragan Lukač - Foto: Screenshot

 

 

– Policija Republike Srpske ni u jednom trenutku nikada nije migrante tretirala na loš način, nije ih maltretirala, nije ih tukla, nismo ih ograničavali da idu tamo gdje žele u skladu sa evropskom konvencijom o ljudskim pravima. Dakle, mi im dozvoljavamoda se kreću, ali ne dozvoljavamo da ugrožavaju naše građane ili da prave prekršaje i krivična djela – ističe Lukač.

 

 

MUP Srpske nikada u svojim vozilima nije prevozio migrante, kaže Lukač, između ostalog i zbog preporuka u skladu sa pandemijom virusa korona, niti su, dodaje, poznate firme koje se bave takvim nelegalnim aktivnostim. Džaferović je upravo za to optužio i MUP i neimenovane firme iz Srpske.

 

 

– To što radi policija Republike Srpske je protivzakonito, izlažu sebe ozbiljno krivičnoj odgovornosti. Tako kako oni, tako i sve te firme o kojima vi govorite u svom pitanju, svi oni koji pokušavaju da zarade na toj ljudskoj muci – rekao je Džaferović.

(574)

LUKAČ JE ZANAT UČIO OD DODIKA: Brutalno prijeti Šefiku Džaferoviću, a sve zbog toga što je otkrio…

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-