LICEMJERNA LIDIJA I HDZ POLITIKA Prijetnjom ‘nemirima na jugu’ došli do Izbornog zakona, sada izmišljaju nerede SDA da Schmidt ne reagira

Piše: Amina Čorbo-Zećo

 

 

Novoimenovana predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara (HDZ) izjavila je da visoki predstavnik Christian Schmidt eventualnim novim odlukama ne smije dugoročno ugrožavati poziciju hrvatskog naroda.

 

 

A, onda zaključila da ne isključuje ni ulicu i nasilje kao metodu SDA u slučaju gubitka vlasti.

 

 

Imperativna Bradara zaboravila da je upravo njena partija HDZ BiH prijetnjom o nemirima na jugu, proizvela odluku Schmidta na način da je 2. oktobra pod krinkom deblokade nametnuo rješenja koja pogoduju HDZ BiH. Sada prijeti nekim izmišljenim neredima SDA kako bi spriječili Christiana Schmidta da reagira. HDZ klasična politika – prijetnjom i blokadom do željenog cilja!

 

 

Misli Bradara da smo zaboravili blokadu od četiri godine, koja se dešavala zbog njihovog Marinka Čavare, a koji je u konačnici završio na crnoj listi SAD, ali u isto vrijeme je i nagrađen mjestom u rukovodstvu Parlamenta BiH, što nam dokazuje da HDZ ne namjerava mijenjati politiku.

 

 

I uistinu je Bradara upravu kada kaže da Schmidt ne smije nametnuti dugoročnu odluku, jer logično tada bi derogirao 70 posto svojih rješenja nametnutih 2. oktobra.

 

 

Ova licemjerna politika HDZ-a ide toliko daleko, da osporavaju volju Bošnjaka, u smislu da SDA ima kontrolu u Klubu Bošnjaka, dok žestoko zastupaju rogobatno legitimno predstavljanje.

 

 

Iako vole za sebe reći da su europski promicatelji sva rješenja koja zagovaraju jačanje konstitutivnosti i legitimnosti udaljavaju BiH miljama od Evropske unije.

 

 

Posebno, jer nisu zaživjela puna ljudska prava za druge kategorije stanovništva koje ne pripadaju konstitutivnim narodima. A, sada idu korak dalje te pokušavaju osporiti i bošnjačku volju.
Nedavno je njihov najodaniji partner Milorad Dodik kazao da su oni kao politička partija koja zastupa isključivo interese Rs-a pronašli ‘druge muslimane’ (misli na šestorku op.a) koji su toliko loši da ne trebaju dalje tražiti!?

 

 

I upravo je to i cilj kako SNSD-a tako i HDZ-a da pronađu one političke snage koje će na lakši način pomoći u realizaciji ciljeva ove dvije partije.

 

 

To je jasno svima, osim upravo tim strankama koje zagovaraju kompromis, ali u njemu ništa ne dobijaju!?

 

Ova obrnuta stvarnost u kojem rušitelji institucija BiH, a samim time i države, dobijaju šta žele, pokazuje svu opasnost od realizacije planova početih agresijom na BiH 1992. godine.

 

 

Tada nam je nametnut embargo na oružje, danas na demokratiju!

 

 

Dugoročno gledajući ne smijemo dozvoliti narativ u kojem nam poručuju da ne se smije degradirati pozicija hrvatskog naroda, vrijeme je da se prestanu derogirati ljudska prava svih građana u BiH, jer kolektivna prava su ograničena time da ne krše individualna ljudska prava, a što se u Bosni i Hercegovini svakodnevno dešava!

 

(Nap)

(279)

LICEMJERNA LIDIJA I HDZ POLITIKA Prijetnjom ‘nemirima na jugu’ došli do Izbornog zakona, sada izmišljaju nerede SDA da Schmidt ne reagira

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-