KUHA U REPUBLICI SRPSKOJ: Uzbuna u Dodikovim redovima nakon optužbi SDS-a, spominju i Šarovića…

Milorad Dodik, u kog danas upiru prstom, je taj koji je bio spreman pružiti ruku opoziciji pozivajući ih da zajedničkim snagama nastupe protiv stranog intervencionizma, poručuju iz SNSD-a.

 

 

 

Ne stišavaju se reakcije nakon što su čelnici SDS-a optužili SNSD kao jedne od krivaca zbog kojih ta stranka neće učestovvati na lokalnim izborima u oktobru. Iako je SDS najavio žalbu na odluku CIK-a BiH, otvoreno su optužili i SNSD, nakon čega su stigle burne reakcije iz te stranke.

 

 

Ima li i jedan Srbin u Srpskoj demokratskoj stranci da brani interes partije koja je nekada bila jedna od najvećih i imala značajnu ulogu u stvaranju Republike Srpske?

 

 

Žalosno je koliko su SDS razorili njeni aktuelni čelnici, kažu iz SNSD-a. Milorad Dodik, u kog danas upiru prstom, je taj koji je bio spreman pružiti ruku opoziciji pozivajući ih da zajedničkim snagama nastupe protiv stranog intervencionizma, poručuju iz SNSD-a.

 

 

Oni tada to nisu htjeli da urade, ali nebitno šta je bilo, mi i sada pozivamo da zajednički nastupimo, odnosno predsjednik Republike je pozvao gospodina Miličevića da on bude organizator sastanka na kojem bi se odazvale sve partije iz Republike Srpske da zauzmemo stav, da bojkotujemo nelegalnog zakon koji je nametnuo Schmidt.

 

 

Žalosno je da jedna takva partija je sebe dovela u situaciju da će u velikom broju opština boriti se za cenzus i ništa više i to ne treba nikog da veseli”, kaže generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić.

 

 

Republiku Srpsku treba spasiti jedino od SDS-ovih stranačkih šefova – stranaca, kažu iz SNSD-a.

 

 

“Zbog toga što u SDS-u ne smiju da kažu to, što je činjenica, oni od toga pokušavaju da naprave političku temu i da krivca traže svugdje osim tamo gdje krivac postoji. Oni se spremaju za izbornu trku, na bilo koji način, koliko god da ih neko ponižava oni su spremni da to istrpe i utom kontekstu udaraju na najvećeg”, kaže portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

 

 

-Udaraju na SNSD, a upravo je SNSD-ov ministar finansija Zora Vidović premostila problem oko isplate plata u SDS-u. Krivci su im i sadašnji članovi CIK-a, iako su sami bili predlagači istih, poručuju iz SNSD-a.

 

 

“Imajući u vidu da oni imaju svog predstavnika Vanju Bjelicu Prutinu koja je bila šef kabineta Mirka Šarovića, koju su oni imenovali, a oni su isto glasali za ovaj sastav CIK-a jedino logično objašnjenje je da je to već dogovorena priča, da je to namještaljka i da će njima biti omogućeno da izađu na izbore”, kaže Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u NSRS.

 

(SB)

(545)

KUHA U REPUBLICI SRPSKOJ: Uzbuna u Dodikovim redovima nakon optužbi SDS-a, spominju i Šarovića…

About The Author
-