“KREĆEMO OD DANAS, IMAMO ORUŽJE ZA MASOVNO UNIŠTENJE MODERNIJE OD NATO-a…”: Vladimir Putin u obraćanju naciji naredio mobilizaciju!

Nakon velike objave, Putin se ponovno okomio na Zapad.

 

 

Cilj zapada je uništiti Rusiju i natjerati je da se bori u raznim regijama. Došli su na naše granice i nastavljaju s mržnjom prema Rusima, pogotovo u Ukrajini. Odbijaju mirno rješenje u Donbasu, a naša specijalna vojna operacija je bila neizbježna

 

 

. Morali smo očistiti područje od nacista i okupacijskih snaga.

 

 

– Na našoj strani se bori profesionalna ruska regularna vojska, ali i vojnici iz drugih zemalja. Razgovarat ćemo o koracima zaštite našeg suvereniteta, podršci, volji i želji naših građana da sami odlučuju o svojoj volji.

 

 

– Prvi put od početka operacije reći ću da imamo pozitivne reakcije, ali Zapadu nije do mirnog rješenja. Kijevski režim koristi strane plaćenike i NATO vojsku protiv vlastitog naroda i to još od vojnog puča 2014.

 

 

– Na brutalan način tjeraju svoju volju drugim ljudima. Cilj Zapada je i dalje oslabiti i uništiti Rusiju, oni to otvoreno govore.

 

 

Putin je potvrdio da će Rusija podržati referendum u četiri regije na teritoriju Ukrajine.

 

 

– Provest ćemo referendum da ljudi u tim regijama slobodno izraze svoje mišljenje. Mislim da je ovo rješenje neophodno da bi zaštitili svoj suverenitet. Također, provest ćemo djelomičnu mobilizaciju. Naglašavam – djelomičnu. Krećemo od danas – rekao je Putin dodavši:

 

 

 

 

– Brojni oficiri dobit će dodatnu obuku.

 

 

Nakon velike objave, Putin se ponovno okomio na Zapad.

 

 

 

 

– Prešli su sve linije, stalno čujemo prijetnje ruskom narodu

 

 

. Pričamo o gradovima na našoj granici. Koriste dronove i žele prebaciti rat na naše područje. Pričaju i o nuklearnoj ucjeni preko NE Zaporižje.

 

 

– I mi imamo oružje za masovno uništenje, i to modernije od NATO-a.

 

 

Ako treba zaštiti naš narod, zaštiti ćemo ga.

 

 

Ne blefiram!, kazao je Putin.

 

 

 

(SB)

(1763)

“KREĆEMO OD DANAS, IMAMO ORUŽJE ZA MASOVNO UNIŠTENJE MODERNIJE OD NATO-a…”: Vladimir Putin u obraćanju naciji naredio mobilizaciju!

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-