Kraj visokim temperaturama: Meteorolozi prognoziraju snijeg, evo i kada…

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a poslijepodne ili u večernjim satima u većem dijelu BiH.

 

U Posavini i na sjeveroistoku Bosne, uglavnom, bez padavina. Vjetar će biti slab, promjenljivog smjera. Dnevne temperature u Bosni od 9 do 14, na jugu od 13 do 17 stepeni.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U jutarnjim satima i prijepodne padavine u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i Krajini, a poslijepodne i u večernjim satima u većini područja. Najmanja vjerovatnost za padavine je u Posavini i na sjeveroistoku Bosne. Intenzivnije padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature kretat će se od 4 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 10 do 16 stepeni, piše “Fena”…

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana lokalno povremene i slaba kiša. U večernjim satima kiša sa sjevera, što će u Bosni, u noći sa nedjelje na ponedjeljak, usloviti slabu susnježicu ili slab snijeg. Jutarnje temperature iznosit će od 4 do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 8 do 16 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje u jutarnjim satima i prijepodne, a u područjima iznad 600 m slab snijeg. Poslijepodne prestanak padavine i postepeno razvedravanje. U Hercegovini prijepodne oblačno, a poslijepodne razvedravanje. Temperature zraka u Bosni od -1 do 4, a u Hercegovini od 7 do 13 stepeni.

 

Od utorka do četvrtka suho i stabilno. Jutra sa mrazom i maglom. Jutarrnje temperature od -8 do -1, na jugu od -3 do 2. Dnevne temperature zraka u utorak od -2 do 3, na jugu od 3 do 8, a u srijedu i četvrtak od 2 do 8, na jugu od 7 do 13 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(688)

Kraj visokim temperaturama: Meteorolozi prognoziraju snijeg, evo i kada…

| Slider, Vremenska prognoza |
About The Author
-