KOMŠIJE OTKRILE ISTINU O UBICI NEDŽADU: Tek sada nikom ništa nije jasno…

– On je ovdje sam živio, nije se nikad ženio, sa Sanelom je bio 5-6 godina u vezi – rekao je Jasmin Huruz.

 

 

Prve komšije Nedžada Čauševića, koji je danas ubio djevojku Sanelu Trsten, a kasnije na Bjelašnici počinio samoubistvo, šokirane su i u nevjerici zbog današnjih dešavanja.

 

Kako su kazale ništa nije slutilo da bi mogao uraditi ovako nešto.

 

Jasmin Huruz je kazao da je Nedžada poznavao čitav život.

 

– Ništa nije slutilo da bi on ovako nešto uradio. Bio je sa Sanelom u vezi. Sjedili smo neku noć i rekao mi je da su prekinuli, ne znam šta je bilo. Moja žena ga je jutros oko 6:20 sati vidjela da ode, on je bio prva smjena, vjerovatno je pošao na posao – kaže nam Huruz. Dodaje da je čuo samo jedan pucanj na brdu.

 

– On je ovdje sam živio, nije se nikad ženio, sa Sanelom je bio 5-6 godina u vezi – rekao je Jasmin Huruz.

 

Kako je saopštio ranije MUP KS, u potrazi za Čauševićem bile su sve raspoložive snage, te je akcija bila izvedena u koordinaciji sa OSA-om BiH, te MUP-om RS-a.

 

Nakon ubistva u Nedžarićima, policija je vrlo brzo došla do podataka o vozilu kojeg je vozio Čaušević. Locirano je na području Krupca, a prilikom potrage korištene su i nadzorne kamere.

 

Nakon što je automobil lociran, policija je odmah opkolila i kuću u Šerafićima, te putem megafona pozvala Nedžada da se preda. Nakon kratkog vremena utvrđeno je da se on ne nalazi u kući.

 

Tada policija dolazi do ključnih saznanja nakon razgovora s komšijama. Oni otkrivaju kako bjegunac posjeduje zemlju na suprotnoj strani brda, te da tu često boravi. Policijske snage se odmah upućuju na taj lokalitet, te na šumskom putu pronalaze njegov “Golf 2”.

 

Kada su uočili da u automobilu nema oružja, znali su da je Čaušević naoružan.

 

Prema tvrdnjama izvora koji je bio uključen u potragu, kada je uočio da ga je policija pronašla ispalio je jedan hitac. Nije poznato da li je pucao u pravcu policije ili uzrak, ali nepunih pola minute poslije toga odjeknula je eksplozija.

 

Policija je pri tome opkolila cijelo područje, te 200 metra od vozila locirala Čauševićevo tijelo. Kako tvrdi izvor iz potrage, nije jaukao, niti je davao znakove života. Utvrđeno je da se raznio “kašikarom”, a rane su uočene na desnoj šaci koja je bila raznesena, butini, te glavi. U lijevoj ruci mu je ostao osigurač od bombe.

 

Pogledajte video:

 

 

(1935)

KOMŠIJE OTKRILE ISTINU O UBICI NEDŽADU: Tek sada nikom ništa nije jasno…

About The Author
-