KATASTROFA NA PRELAZU RAFAH: Izrael Palestince zasipa bombama, izlivanje kanalizacije prekrilo ulice otpadnom vodom

Palestinski narod se davi u vodi prepunoj fekalija…

 

 

 

Kanalizacija se izlila ulicama grada Rafah u Pojasu Gaze, pošto je nestalo goriva koje služi da pokrene kanalizacione pumpe, saopćio je danas direktor agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama na Bliskom Istoku Thomas White.

 

 

” Kanalizacija teče ulicama Rafe jer su sve kanalizacione pumpe ostale bez goriva”, napisao je White na svom nalogu na mreži Iks.

 

 

 

 

On je ranije upozorio da će nestašica goriva dovesti do toga, kao i do prestanka rada pumpi za vodu, kao i opreme za prečišćavanje otpadnih voda.

 

 

“U mjestu Rafah su svih 10 bunara prestali da pumpaju vodu, a to su jedini izvori vode u gradu. Zašto? Nema goriva. Fabrika za desalinizaciju u Kan Junisu prestala je da radi, jer nema goriva. Otpadne vode se ne ispumpavaju u Rafi, jer su sve tri prestale sa radom pošto nema goriva”, rekao je White.

 

 

 

 

Istakao je da je oko 23.027 litara goriva stiglo iz Egipta, ali da su izraelske vlasti ograničile njegovu upotrebu, odnosno da se smije koristiti samo za transport pomoći preko prelaza Rafah

 

 

 

 

“Nema goriva za vodu ili bolnice. To je svega devet posto onoga što nam je potrebno na dnevnom nivou kako bismo nastavili da spasavamo živote”, istakao je on.

 

 

Dok je na zemlji humanitarna katastrofa, reporteri sa terena kažu da je u toku bombardovanje od strane izraelskih snaga blizu ovog graničnog prijelaza.

 

 

 

<p>Sve su članice EU rekle da treba uspostaviti ”humanitarne koridore i pauze”, ali nisu suglasne da treba doći do prekida vatre između Hamasa i Izraela</p>

 

(SB)

(234)

KATASTROFA NA PRELAZU RAFAH: Izrael Palestince zasipa bombama, izlivanje kanalizacije prekrilo ulice otpadnom vodom

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-