Jugoslav je našao torbu sa 50.000 eura, I VRATIO JE VLASNIKU! Dobio je odgovor KOJI NIKO NE BI OČEKIVAO! (VIDEO)

– Nikada tuđe nisam želio da uzmem pa makar bio gladan – ističe pošteni pronalazač sa Banovog brda

 

 

Obilaskom kafića na Banovom brdu u kojem radi, Jugoslav Čukić započinje svaku noćnu smjenu. Kao noćni čuvar dužan je pretrese svaki kutak lokala i upravo tako prije tjedan dana pronašao je skoro 50.000 eura, zaboravljenih u vrtu kafića, slučajno i nadohvat ruke svim prolaznicima.

 

– Uzmem torbu i kad sam vidio onoliko novca, zatvorio sam je i unio unutra da ponovo pogledam da nije droga ili neko oružje. Svašta se događa. Pogledam ponovo. Samo novac, znoj me oblio. Nakon par sati dolazi čovjek i pita je li zaboravio ovdje torbu. Ja mu rekao da jest i izvadim torbu. On je uzeo, na brzinu prebrojao i kaže: “U redu je, hvala i doviđenja” – ispričao je Jugoslav Čukić za RTS.

Umjesto nagrade, tek nešto ljubaznije hvala, ovaj pošteni nalaznik sa Banovog brda dobio je kada je prošle godine vratio tek nešto manju sumu.

 

– Bilo je par tisuća švicarskih franaka, dvije karte za Zurich i sve dokumente. Uzmem osobnu iskaznicu i preko 988 ga nađem – objašnjava Čukić.

 

Reakcije ljudi su, kaže, podijeljene. Ipak, on se nije dvoumio. Ni tada, a ni sada.

 

– Stvarno nikad u životu nisam pomislio … Ja sam mogao napuniti šleper s mobilnim telefonima koliko sam ih našao i vratio. Nikada tuđe nisam želio da uzmem pa makar bio gladan – ističe pošteni pronalazač sa Banovog brda.

A pamti itekako bolja vremena. Taj gospodin snažnih načela po zanimanju je strojarski inženjer. Nakon raspada rakovičkog “JUGOSTROJ”, ostao je bez posla. Zaposlio se kao čuvar i sada je, nada se, na godinu dana do mirovine.

 

Odgaja i sedamnaestogodišnju unuku, koja živi s njim i za koju, kaže, mora uvijek ima. Ali pošteno, i na pravi način, pa ko nagradi – nagradi.

 

Izvor: (Espreso.rs / RTS)

(4687)

Jugoslav je našao torbu sa 50.000 eura, I VRATIO JE VLASNIKU! Dobio je odgovor KOJI NIKO NE BI OČEKIVAO! (VIDEO)

| Foto/Video, Slider, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-