JOSIP PEJAKOVIĆ NIJE SAM: AKCIJI PRIKUPLJANJA POMOĆI PRIDRUŽILE SE KOLEGE IZ NARODNOG POZORIŠTA SARAJEVO

Veliki broj Bosanaca i Hercegovaca uključio se u akciju prikupljanja pomoći za čuvenog bh. glumca Josipa Pejakovića, za čiju operaciju u Minhenu je potrebno 35.000 eura. Danas se akciji pridružio i Sindikat Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

 

Prema informacijama dostupnim u Facebook grupi „20 kruna za čovjeka“ prikupljanje novca ide dobro, a operaciju bi trebao u Minhenu izvesti Milomir Ninković, čuveni hirurg porijeklom iz Sarajeva.

 

Hasija Borić-Stojić, bh. glumica i rediteljica je putem društvenih mreža upoznala javnost da se i Narodno pozorište Sarajevo pridružilo akciji sakupljanja novca za operaciju svog kolege Pejakovića.

 

– Dragi moji evo lijepe vijesti iz Sindikata Narodnog pozorišta Sarajevo. Počinjemo prikupljati novac za operaciju Josipa Pejakovića. To će učiniti kolege, a za pohvalu je i gesta Direkcije pozorišta da prihod od dvije predstave ide također Pejakoviću. Pozivam kolege svih sarajevskih pozorišta, kao i kolege iz HNK Mostar, Narodno pozorište Mostar, Teatar mladih Mostar, kao i pozorišta u Zenici, Tuzli, BKC Tuzla da učine isto. Igrala sam Curetka kao partnerica Conji u Nikoletini Bursaću. Još se sjećam erupcije snage Josipovog Nikoletine, kako jednim gestom sklanja desetke stabala bosanske šume. Vjerujem da će uz pomoć nas, dijaspore, sjajnih njemačkih doktora, a prije svega ljubavi koju mu pruža porodica, istom snagom odgurnuti strašnu bolest koja pokušava da ga zaustavi! Drži se kolega – poručila je Borić-Stojić.

 

Podsjećamo, Pejaković je trenutno u bolnici u Njemačkoj, gdje čeka operaciju koja će mu spasiti nogu od amputacije.

 

Akcija je pokrenuta nakon saznanja da socijalno osiguranje koje ima u Bosni i Hercegovini nije odobrilo plaćanje troškova potrebne operacije. Operacija košta 35.000 eura, a akcija prikupljanja novca će trajati do 31. januara.

 

Sredinom prošle godine, na svoju inicijativu, Pejaković je napustio KCUS gdje se do tada liječio i nastavio liječenje u Zagrebu.

Izvor: Hayat.ba

(886)

JOSIP PEJAKOVIĆ NIJE SAM: AKCIJI PRIKUPLJANJA POMOĆI PRIDRUŽILE SE KOLEGE IZ NARODNOG POZORIŠTA SARAJEVO

| Apel za pomoć, Slider |
About The Author
-