JOŠ SE NISU OPORAVILI OD NOKAUTA: Đokić bljuje vatru po SDS-u i PDP-u nakon izbora novih članova CIK-a

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je da su poslanici PDP-a i SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH glasanjem protiv zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske iznevjerili građane Srpske i udarili na interese Republike.

 

 

 

“Ukoliko neko ne posjeduje dovoljno političke mudrosti i patriotizma i ne poštuje odluke zakonodavnog tijela koje je stvorilo Republiku Srpsku i još takav politički dogovor radi sa onima u čijoj je partijskoj deklaraciji cilj nestanak Srpske, onda mi kao odgovorni političari moramo reagovati i nastaviti političku borbu protiv takvih neracionalnih i, po srpski narod loših, pogubnih poteza i politika”, izjavio je Đokić Srni.

 

 

Prema njegovim riječima, to što su poslanici PDP-a i SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH osporili odluku Narodne skupštine donesenu apsolutnom većinom poslanika dovoljno govori o tome koliko poštuju volju građana Republike Srpske.

 

 

Đokić je osudio takav istup poslanika PDP-a i SDS-a i napomenuo da za Srbe u BiH nema važnijeg organa od Narodne skupštine Republike Srpske, čije se odluke moraju poštovati i sprovoditi.

 

 

– SP će kao i uvijek, uz svoje koalicione partnere i sve druge kojima je Republika Srpska na srcu nastaviti aktivnosti čiji je cilj odbrana interesa Srpske i bolji život njenih građana – poručuje Đokić.

 

 

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je sinoć, na prijedlog poslanika SDS-a Dragana Mektića, odluku o prestanku mandata, odnosno izboru i stupanju na dužnost članovima CIK-a BiH.

 

 

Za nove članove CIK-a izabrani su Vanja Bjelica Prutina i Јovan Kalaba, umjesto Branka Petrića i Novaka Božičkovića.

 

(SB)

(350)

JOŠ SE NISU OPORAVILI OD NOKAUTA: Đokić bljuje vatru po SDS-u i PDP-u nakon izbora novih članova CIK-a

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-