JE LI SE U MOSKVI PREVIŠE “ZAIGRAO”: Dodik je, navodno, tokom posjete Putinu tvrdio da je jedini u stanju pobijediti Vučića na izborima; Predsjednik Srbije to mu neće oprostiti

Dodikove razmetljive izjave u Moskvi navodno su, ipak, stigle do srbijanskog predsjednika…

 

 

Prošlonedjeljna posjeta Milorada Dodika Moskvi i razgovor sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom pomutili su i zategnuli odnose člana Predsjedništva BiH sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem!

 

 

Ovo tvrdi nekoliko obaviještenih izvora iz Beograda i Banja Luke koji podsjećaju da ti odnosi ni prije boravka Dodika u Rusiji nisu bili idealni.

 

 

Kao ilustraciju toj tvrdnji podsjećaju na nedavni zajednički boravak u Bijeljini na proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i zastave, kada je nakon oficijelnog dijela programa predsjednik Srbije posjetio BN Televiziju gdje ga je primio direktor te medijske kuće Vlado Trišić, najžešći Dodikov kritičar i protivnik.

 

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u posjeti BN TV | BN

 

 

Isti izvori tvrde da se tokom boravka u Moskvi Milorad Dodik u razgovoru sa domaćinima hvalisao kako od “svih onih koji verbalno podržavaju Rusiju i Vladimira Putina u agresiji na Ukrajinu, jedini ja imam hrabrosti doći u Moskvu, sresti sa Putinom i to otvoreno kazati”.

 

 

Na konstataciju nekih od sugovornika da se to hvalisanje sigurno ne bi dopalo Aleksandru Vučiću, Dodik je samouvjereno kazao da je on “jedini Srbin koji bi pobijedio Vučića na izborima za predsjednika Srbije”.

 

 

Dodikove razmetljive izjave u Moskvi navodno su, ipak, stigle do srbijanskog predsjednika, koji takvu vrstu nelojalnosti i neposlušnosti ne trpi. Niti ostaje dužan kada se dovede u pitanje njegovo liderstvo među Srbima sa bilo koje strane Drine.

 

 

Додик честитао Путину Дан Русије - ИН4С

 

 

Neki analitičari koji pažljivo prate predizbornu kampanju u Republici Srpskoj tvrde da se posljednjih nedjelja mogu uočiti neke tendencije koje sugeriraju da službeni Beograd (čitaj: Vučić) sve više simpatija pokazuje prema opoziciji u ovom BiH entitetu.

 

 

Tako Nenad Nešić, lider DNS-a, na skupovima u Beogradu koje organizira Vučićeva vlast sjedi u prvim redovima, ravnopravno sa Dodikom i Željkom Cvijanović, a i simpatije Vučićevih medija prema Jeleni Trivić, Dodikovoj protivkandidatkinji za predsjednika RS sve su primjetnije.

 

 

Pojedini izvori tvrde da ne bi trebalo iznenaditi ukoliko bi mediji na koje Vučić ima utjecaj, u Srbiji i Republici Srpskoj, u finišu predizborne kampanje zadali Dodiku teške i kompromitirajuće udarce.

 

 

(S. B.)

(599)

JE LI SE U MOSKVI PREVIŠE “ZAIGRAO”: Dodik je, navodno, tokom posjete Putinu tvrdio da je jedini u stanju pobijediti Vučića na izborima; Predsjednik Srbije to mu neće oprostiti

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-