Izudin Bajrović o Sanji Vlaisavljević: Linčovala si i sve druge žrtve van Ahmića

Glumac Izudin Bajrović uputio je poruku federalnoj ministrici kulture Sanji Vlaisavljević, koja je prije nekoliko dana izjavila da ratne zločince treba rehabilitovati.

 

 

Nije ovo Sanjice tvoj linč, niko tebe ne ličnuje. Ti si linčovala žrtve Ahmića za kojima juče(r) žališ, gorko žališ, licemjerno, naravno.

 

 

Onaj ko žali žrtve ne rehabilituje njihove egzekutore ili one koji su te egzekutore poslali da izvrše egzekuciju.

 

 

Linčovala si i sve druge žrtve van Ahmića. Ti si rehabilitovala one koji su ubijali, one koji su palili, one koji su logore osnivali i one koji su zvjerski u tim logorima vladali”, započeo je.

 

 

Screenshot: Facebook/izudin.bajrovic.5

 

 

Dodao je da ona to dobro zna i da nije neumna. Smatra da ona provocira, priželjkuje odgovor i zna da će ga dobiti.

 

 

“Pa i ovaj moj, koji se trudio da ostane neizrečen, ali se ipak izrekao. Znaš onu o caru Trojanu? Kažeš sve evropske metropole imaju halal restorane, a Sarajevo nema restorane sa svinjetinom. Pa kome je to zabranjena teletina, piletina, govedina? Nikom. Svi mogu jesti u Sarajevu, a u Berlinu treba halal restorana, jer muslimani, jevreji i još neki mnogi ne jedu svinjetinu pa baš da ne umru od gladi”, nastavio je.

 

 

Spomenuo je da je Vlaisavljević, kako bi se ispravila, navela da u Sarajevu ima Deda Mraza, ali nema Deda Božićnjaka.

 

 

“Ja se ne sjećam da ga je u Sarajevu ikad i bilo, ali ako hoće da dođe, bujrum, neka ga, lijepo ćemo ga dočekati. Znaš ti sve to, nisi naivna. Provokacija se dobro plaća. Zapamti, ubica uvijek ostaje ubica pa i kad odsluži kaznu. Tada postaje ubica koji je odslužio kaznu i znaš ti i to, ali ti si na strani Kaina i džaba tebe svi Abelji pozivali na razum, ti si uvijek na strani koristi. Slobodno možeš šetati Ferhadijom, neće te niko dirati. Žaliti možda da”, zaključio je.

 

 

 

Kao što je već poznato, Vlaisavljević je nedavno tokom gostovanja na N1 izjavila:

 

 

“On mora biti rehabilitovan u društvo, on je odslužio kaznu, bilo ko. Evo, Sanja Vlaisavljević je odslužila kaznu za ratni zločin. Što sad vi mislite, trebamo li Sanju Vlaisavljević poslati na Goli otok nakon odslužene kazne jer ona više ne zaslužuje da bude ljudsko biće zato što je bila suđena i presuđena za izvjesno?”.

 

 

Neki od radnika u kulturi koji su također digli glas protiv Vlaisavljević su Emir Hadžihafizbegović, Arma Tanović-Branković, Jasenko Pašić i Jasmila Žbanić.

 

(Klix)

(315)

Izudin Bajrović o Sanji Vlaisavljević: Linčovala si i sve druge žrtve van Ahmića

About The Author
-