IZETBEGOVIĆ UPIRE PRSTOM: Nakon žestokih kritika smiruje Komšića, a vrijeđa Bećirovića – “On je nedorasli…”

(…) populista i demagog.

 

 

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, odgovorio je na niz kritika koje je dobio nedavno.

 

 

Izetbegović se predomislio i pristao da ide na sastanak “predstavnika naroda” u Brisel koji organizira evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi.

 

 

Varhelyi: BiH rizikuje da ostane bez značajnih financijskih sredstava - N1

 

 

Pored Izetbegovića pozvani su Milorad Dodik i Dragan Čović, a glavna tema su izmjene Izbornog zakona.

 

 

Zbog svoje prevrtljivosti, Izetbegovića su kritizirali Denis Bećirović, ali i njegov koalicioni partner Željko Komšić.

 

 

“Neosnovane i nepotrebne su reakcije na moju odluku da u Briselu razgovaram sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem. Kao i ranije u više navrata, odbio sam da se razgovori vode u formatu ‘predstavnika konstitutivnih naroda’. Sa evropskim komesarom ću razgovarati jedan na jedan”, kaže Izetbegović.

 

 

Kaže da će on kao “predsjednik najjače parlamentarne stranke u BiH” uvijek razgovarati o svim pitanjima koja se tiču Bosne i Hercegovine, i sa svima koji mogu imati utjecaj na situaciju u Bosni i Hercegovini.

 

 

“Ne smatram dobrom politiku samoizolacije i odbijanja razgovora. Sa evropskim komesarom za proširenje – kojeg nismo birali mi već članice Evropske unije – razgovaraću isključivo o evropskom putu i kandidatskom statusu Bosne i Hercegovine, za šta će biti neophodno urgentno usvojiti tri važna zakona u Parlamentu BiH.

 

 

Od evropskog komesara ću tražiti da organizuje sastanak sa Zajedničkim kolegijem oba doma Parlamenta BiH i iskoristi svoj utjecaj na predstavnike stranaka koje uporno odbijaju da podrže proevropske zakone”, naveo je dalje Izetbegović.

 

 

Potom je počeo smirivati Komšića, a pljuvati Bećirovića. “Željko Komšić nema razloga da brine za rezultat mog razgovora u Briselu, jednako kao što nije imao razlog za brigu kada sam pregovarao o izbornom zakonu u Neumu. Jer, Komšić vrlo dobro zna da ću u svim razgovorima u kojim učestvujem uspješno zaštititi interese Bosne i Hercegovine.

 

 

Hina: Kandidatura Bećirovića umanjuje šanse Komšiću

 

 

Što se tiče reakcije Denisa Bećirovića, mogu samo reći da smo svi već navikli na ‘dobacivanje s tribina’ od strane nedoraslih populista i demagoga”, zaključio je Izetbegović.

 

 

 

(Raport.ba)

(644)

IZETBEGOVIĆ UPIRE PRSTOM: Nakon žestokih kritika smiruje Komšića, a vrijeđa Bećirovića – “On je nedorasli…”

About The Author
-