Ilda Šaulić progovorila o misteriji broja 17: Šaban Šaulić je na taj datum izboden, operisan i poginuo, a sad se još i ovo desilo njegovoj porodici!

Kćerka preminulog pjevača Šabana Šaulića Ilda Šaulić posvetila svom pokojnom ocu pjesmu, a objavila je na kobni datum 17.

 

 

– To se sve tako namjestilo, jer sama pjesma budi emociju, svi smo i plakali, jer nas je potreslo, ali smo se i smijali, ali dobro.

 

Jeste da je taj 17. i datum kada nas je moj otac napustio, ali tada je i rođendan mom sestriću Luki, ali dobro to je život – rekla je Ilda.

 

 

Podsjetimo, tragična simbolika broja 17 povezuje se sa smrću legendarnog pevača Šabana Šaulića. Slavni folker poginuo je upravo 17. februara, a za ovaj datum, ali i broj generalno, vezuju se mnoge stvari iz njegovog života.

 

 

Naime, od samog početka njegove karijere ovaj broj ga je pratio. Prvi singl „Dajte mi utjehu“ Šaban je snimio 1968. godine, kada je imao 17 godina, a objavio je godinu dana kasnije. Interesantno je i da je prije 26 godina pjevač umalo umro kada je izboden nožem u haustoru u Beču, i to 17. januara. Legendarni folker tada je jedva ostao živ, a kako kažu, da ga u roku od pola sata nisu odveli u bolnicu, ne bi imao šanse.

 

 

Osim što je 17. januara slavio drugi rođendan, kralj narodne pjesme je za života svakog 17. septembra slavio u porodičnom domu.

 

Na taj dan 1998. rođen je njegov unuk Luka Adžić. Legendarni folker je posljednjih godina imao problema sa zdravljem, a operaciju trbušne aorte imao je 17. aprila 2016, što još više pojačava misteriju ovog broja.

 

Najzapaženije je prošlo to što su gotovo sve pjesme na Jutjub kanalu Šabana Šaulića objavljene 17. februara 2013, na dan kada je šest godina kasnije poginuo.

 

 

(Kurir)

(789)

Ilda Šaulić progovorila o misteriji broja 17: Šaban Šaulić je na taj datum izboden, operisan i poginuo, a sad se još i ovo desilo njegovoj porodici!

About The Author
-