IGRA RIJEČI ALBANSKOG PREMIJERA: “Sanjam o nečemu većem, ali to nije velika Albanija, već…”

EU mora da odluči šta da radi sa tim organom. Da li će ga pustiti da iskrvari ili će ga primiti kao dio tijela i postaviti sve na svoje mjesto – poručio je Rama…

 

 

Premijer Albanije Edi Rama rekao je večeras da sanja o nečem većem, ali da to nije “velika Albanija”, već velika Evropska Unija sa Srbima, Makedoncima i Albancima u njoj.

 

 

Poslije susreta sa predsednikom EK Žan-Klodom Junkerom na pitanje Tanjuga da li je “ujedinjenje Albanije sa Kosovom” o kojem često govori neka konkretna strategija ili vrsta pritiska na dijalog Beograda i Prištine, ali i samu EU, Rama je uz igru riječi odgovorio da on govori “o nečem velikom” i dodao da to “nije velika Albanija već velika EU sa Srbima, Makedoncima i Albancima zajedno u njoj”.

 

Kako je Rama naveo, zemlje Zapadnog Balkana su unutar evropskih granica, ali su kao “organ koji se vuče za tijelom i nije na svom mjestu”.

 

– EU mora da odluči šta da radi sa tim organom. Da li će ga pustiti da iskrvari ili će ga primiti kao dio tijela i postaviti sve na svoje mjesto – poručio je Rama.

(790)

IGRA RIJEČI ALBANSKOG PREMIJERA: “Sanjam o nečemu većem, ali to nije velika Albanija, već…”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-