Hurtić: ‘Lijepe mi etikete da sam SNSD-ov… Ja to nisam! Nije mi svejedno slušati uvrede, pitam se kojim putem ići…’

Oni koji poznaju šta sam u životu radio i šta sam činio za moju zajednicu, pružaju mi podršku, jer znaju da ću takav odnos imati i na drugoj poziciji. A ta druga pozicija za mene isključivo znači – napredak i jačanje države Bosne i Hercegovine- naveo je Hurtić

 

 

Predsjednik BH Zelenih i kandidat za državnog ministra ta ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić odlučio je demantovati navode prema kojim se njegova buduća uloga u Vijeću ministara BiH želi predstaviti kao puta za ustupke SNSD-u.

 

 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

 

Poštovani građani u domovini i inostranstvu,

 

U posljednjih nekoliko dana, otkako sam predložen na poziciju ministra u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, pročitao sam mnoge neistine o mojoj budućoj ulozi u izvršnoj vlasti naše države.

 

 

Oni koji poznaju šta sam u životu radio i šta sam činio za moju zajednicu, pružaju mi podršku, jer znaju da ću takav odnos imati i na drugoj poziciji. A ta druga pozicija za mene isključivo znači – napredak i jačanje države Bosne i Hercegovine.

 

 

Oni koji me ne poznaju, nažalost, lijepe mi različite etikete, spominju izdaju i uporno ponavljaju da sam kandidat SNSD-a. Podsjećam vas, a to potvrđujem i aktom u prilogu, da sam ja zajednički kandidat Pokreta za državu i stranaka „Osmorke“, navodi za Ljudski.ba.

 

 

Naravno, nije mi svejedno i jednostavno čitati i slušati uvrede koje mi se upućuju. Imajući u vidu moj životni put, postavljam sebi pitanja: šta dalje i u kojem smjeru ići? Da li odustati i skloniti se u stranu, i tako iznevjeriti povjerenje koje su mi građani dali na izborima, ali i povjerenje koje su mi dali Pokret za državu, SDP, NIP, NS i druge probosanske stranke?

 

 

Ja biram borbu za našu državu, jer cijeli život se borim za napredak i bolji život naših građana. Ne želim da se pravdam i dokazujem svoj patriotizam, ali želim da poručim da za mene nijedna pozicija i funkcija nije vrijedna ni najmanjeg lošeg poteza protiv naše države.

 

 

Zato, pratite moj rad. Svaki moj glas i potez bit će identičan glasovima i potezima kao kod druga dva bošnjačka ministra u Vijeću ministara, posebno zamjenika predsjedavajućeg iz reda bošnjačkog naroda.

 

 

I na kraju, obećavam, ukoliko ikada uradim nešto na štetu naše države Bosne i Hercegovine, ja ću podnijeti ostavku, stoji u dopisu koji je dostavio na adresu Ljudski.ba.

 

 

Živjela naša domovina Bosna i Hercegovina.

 

(Ljudski.ba, DEPO PORTAL/mr)

(82)

Hurtić: ‘Lijepe mi etikete da sam SNSD-ov… Ja to nisam! Nije mi svejedno slušati uvrede, pitam se kojim putem ići…’

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-