HITOVI SANJE VULIĆ: “Dodik je Bog”, “Mektić se brčka s damama po bazenima”, “mladi sele u Dubaj zbog bolje klime”, “SDS i PDP parafraziraju izbore”…

Sanja Vulić, mlada nada SNSD-a sjedi u žiži javnosti kao zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta BiH nalazi se tek nešto više od godinu dana, a iza sebe već ima toliku količinu gafova i samovujerene demonstracije primitivizma i opšteg neobrazovanja, da ozbiljno prijeti da u ovoj disciplini ugrozi i doajene bh. političke scene poput Eseda Radeljaša ili novopečenu SDA-ovsku konkurenciju Samru Ćosović-Hajdarević.

 

 

Jučer je javnost u BiH još jednom sablaznila kada je na pitanje novinarke N1 Adise Imamović o moralnosti da zastupnici imaju primanja viša od 5.000 KM dok je u isto vrijeme plaća direktora Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu nešto oko 600 KM, odgovorila da je ona “birala svoj posao”, te nastavila:

 

 

“Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom plaćom. Ja vas ne vrijeđam, ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanik. Zakon je definisao toliku plaću. Ja da sam željela manju platu, ja bih se bavila nečim drugim”, izjavila je Vulić.

 

 

Pogledajte video:

 

 

 

 

Prije toga je Vulić je poručila svog kolegi u parlamentu Draganu Mektiću da “javnost treba da zna da Vam nedostaje brčkanje s lijepim damama po bazenima, a, kako kažu u Sarajevu, niste više na cijeni otkad niste ministar”.

 

 

Hit u bh. javnosti Vulić je bila i prije nekoliko mjeseci kada je ustvrdila da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodika za nju “Bog”.

 

 

Pogledajte video:

 

 

 

 

U emisiji na ATV-u poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Sanja Vulić komentarišući naredne lokalne izbore je rekla da će “SDS i PDP parafrizirati izbore”.

 

 

Parafrazirati znači prepričavanje svojim riječima neke autentične izjave ili teksta. Ako je Vulić na to mislila to bi značilo da će PDP i SDS prepričati izbore svojim riječima!

 

 

A šta znači “parafrizirati” zna samo Sanja Vulić!

 

 

Pogledajte video:

 

 

 

 

Iako je šira javnost u Bosni i Hercegovini počela da se upoznaje sa likom i (ne)djelom Sanje Vulić tek po ulasku u državni parlament, javnost u RS-u prethodno je godinama mogla svjedočiti istoj onoj vrsti elokvencije, obrazovanja i manira koju SNSD-ova zastupnica danas emituje iz najviše zakonodavne institucije u državi.

 

Pogledajte video:

 

 

 

(D.H.)

(502)

HITOVI SANJE VULIĆ: “Dodik je Bog”, “Mektić se brčka s damama po bazenima”, “mladi sele u Dubaj zbog bolje klime”, “SDS i PDP parafraziraju izbore”…

About The Author
-