HIP-HOP MUFTY: “Kalimero” posvetio rep pjesmu Muameru Zukorliću (VIDEO)

Grupa Kalimero snimila muzički spot „Za pomirenje“, u kome se prozivaju političari iz Sandžaka, a narod poziva da glasa za Zukorlića.

 

 

Bivši muftija i aktuelni političar  Muamer Zukorlić, čija se izborna lista zove „Za pomirenje“, dobio je i istoimenu hip-hop pjesmu koju izvodi grupa “Kalimero” iz Novog Pazara.

 

U pjesmi se prozivaju političari iz Sandžaka, za koje se navodi da su bez stava, a na kraju spota se pojavljuje naziv Zukorolićeve izborne liste i njen redni broj osam.

 

Autor ove pjesme i frontmen grupe je izvjesni Sandin Koldžić, koji je već snimio nekoliko spotova za pjesme u rep stilu, između ostalih i „Širim se ko da mi je muftija ćale“!

 

 

Spot je inače režiran tako da prikazuje korumpiranog političara koji se vozi u džipu i kupuje glasove birača, a potom počinje da repuje, uz stihove „Budi se bošnjački nemir. Licemjerni ljudi koji, zarad fotelje, prodaju svoj obraz, Srbija nam se ruga, to je naš poraz.“

 

Zukorlić, koji je poslije skidanja odore postao lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, kazao je za Kurir da nije naručio ovu pjesmu, već da ju je grupa Kalimero samoinicijativno napravila i iznenadila ga.

 

– Kalimero je sve sam organizovao, a ja sam im čestitao. Ovo je nije prvi put, jer oni već imaju takve numere.. Veoma su talentovani i kreativni. Oni su studenti našeg univerziteta i imaju svoju studentsku televiziju pri TV Sandžak. Televizija je inače i smještena na univerzitetu da bi studenti mogli da imaju mogućnost kreativnog izraavanja – rekao je Zukorlić, koji nije skrivao oduševljenje zbog pažnje koja mu je posvećena.

 

Inače, to bivšem muftija nije jedina veza s hip-hopom. On je, naime, na svom džipu imao registarske tablice na kojima je pisalo „Mufty“.

 

(59)

HIP-HOP MUFTY: “Kalimero” posvetio rep pjesmu Muameru Zukorliću (VIDEO)

| Foto/Video, Slider, Zabava |
About The Author
-