HAOS U AMERICI: Najmanje četiri žrtve oluja koje su zahvatile centralni deo SAD, kolaps u saobraćaju!

Širom centralnog dela SAD haraju ozbiljne oluje koje su donele snažne vetrove, sneg, kišu i grad, a odnele su četiri života i izazvale pometnju u vazdušnom i drumskom saobraćaju.

 

Kako prenosi AP, na međunarodnom aerodromu Sent Pol u gradu Mineapolisu u Minesoti, odloženi su svi letovi u subotu zbog oluje i mećave koja je onemogućla čišćenje piste.

U subotu prepodne oluja je odnela dva života u Luizijani, među kojima i život dvogodišnje devojčice koja je spavala u kamp kući na koju je palo veliko drvo.

U Viskonsinu je poginula žena u saobraćajnom udesu nakon što je izgubila kontrolu nad kombijem usled loših uslova na putu.

Vozač kamiona u Ajdahu je takođe poginuo nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom na putu prekrivenom snegom u zapadnoj Nebraski.

 

 

U Arkanzasu je u petak prošao tornado kroz grad Mounteinberg, usled čega su povređene najmanje četiri osobe.

Kako agencija prenosi, očekuje se da ovakvi vremenski uslovi ostanu i danas u Minesoti, Viskonsinu i Mičigenu pre nego što oluja pređe u državu Njujork i Novu Englesku.

U severenom Viskonsinu sneg je napadao i do 46 centimetra, navodi agencija.

 

 

Državna meteorološka služba je upozorila na mogućnost poplava u blizini jezera Mičigen u Viskonsinu i Ilinoisu, gde su stanovnici Čikaga upozoreni na talase koji mogu da dostignu i do 5,5 metara.

U Mičigenu, gde se očekuje još više snega i leda, hiljade domaćinstava ostalo je bez struje.

Sneg i snažni vetrovi jačine do 80 kilometara na čas zahvatili su delove Južne Dakote, drugi dan zaredom, što je putovanja učinilo gotovo nemogućim.

Dok su upozorenja na mećavu ukinuta u zapadnim delovima te savezne države, ostala su na snazi u Južnoj Dakoti i danas.

Agencija navodi da je oluja ostavila trag i u Teksasu, u oblastima južno od Dalasa gde je padao grad veličine kokošijeg jajeta.

 

(INFORMER)

(338)

HAOS U AMERICI: Najmanje četiri žrtve oluja koje su zahvatile centralni deo SAD, kolaps u saobraćaju!

| Foto/Video, Slider, Vijesti, Vremenska prognoza |
About The Author
-