FER PONUDA: Ivanić ponudio Dodiku tv dvoboj na “neutralnom terenu”!

Imajući u vidu interesovanje pojedinih medija za TV sučeljavanje dvojice kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH, Mladena Ivanića i Milorada Dodika, predlažemo da takva TV debata bude organizovana na jednom mjestu, u jednom terminu, za više medijskih kuća – – saopćio je Ivanićev izborni štab.

 

 

-Cijeneći značaj takve vrste obraćanja javnosti za transparentnost izbornog procesa i demokratsko društvo u cjelini, vjerujemo da je to moguće učiniti upravo tako, transparentno, u direktnom TV prenosu – bez favorizovanja medijskih kuća i novinara ili, pak, favorizovanja kandidata za izbore, navodi se u saopćenju.

U Izbornom štabu Mladena Ivanića smaatraju da takvo TV sučeljavanje podrazumijeva prostor u kojem je tehnički moguće ugostiti novinare više kuća, te sučeljavanje stavova o određenim temama po unaprijed utvrđenim pravilima (teme, vrijeme obraćanja i pravila ponašanja kandidata, te novinara).

 

-Pravila bi utvrdile medijske kuće u dogovoru sa izbornim štabovima kandidata, predložio je Izborni štab Mladena Ivaanića.

 

 

Dodik još niije odgovorio na ovu ponudu.

 

(S.B.)

(294)

FER PONUDA: Ivanić ponudio Dodiku tv dvoboj na “neutralnom terenu”!

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-