Erdogana pitali o ratu krsta i polumjeseca, a on… Riječi turskog lidera sijeku kao mač, sada je sve mnogo jasnije!

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izrazio je nadu da rat između Izraela i Palestine neće eskalirati u “rat između krsta i polumjeseca”.

 

 

 

On je to rekao novinarima po povratku sa samita Organizacije islamske saradnje u Saudijskoj Arabiji, prenosi agencija “Anadolija”.

 

 

– Ovaj rat se neće pretvoriti u rat između krsta i polumjeseca. Jer ovaj rat je postao rat između dobra i zla, laži i istine, tlačitelja i potlačenih. Nadam se da će na kraju pobijediti dobro, da će pobijediti oni koji stoje na strani istine, odnosno Palestinci i svi potlačeni – rekao je Erdogan.

 

 

 

Jutarnji list - Recep Tayyip Erdogan: Zapad je licemjeran prema Iranu

 

 

 

Turski predsjednik nazvao je rani prekid vatre osnovom za rješavanje krize u Gazi.

 

 

– Obezbjeđivanje prekida vatre je od vitalnog značaja za nas. Naš rad se tu neće završiti, naprotiv, postaće aktivniji. Solidarnost zemalja regiona u liječenju rana naše braće u Gazi biće veoma važna. Tamo treba mnogo raditi: od obnove infrastrukture do obnavljanja života u naseljima, pretvorenim u ruševine. Spremni smo da razgovaramo i preduzmemo mjere sa Iranom ili drugim državama kako bismo zaustavili krvoproliće i stavili tačku na smrt civila –  rekao je Erdogan.

 

 

 

"RAT KRSTA I POLUMESECA? NADAM SE DA NE" Rat u Izraelu postaje sve KRVAVIJI, oglasio se Erdogan i otkrio KO ĆE POBEDITI

 

(Kurir.rs/TASS)

(1042)

Erdogana pitali o ratu krsta i polumjeseca, a on… Riječi turskog lidera sijeku kao mač, sada je sve mnogo jasnije!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-