Emir Hadžihafizbegović otkrio čije ime je ugravirao na prstenu: Jedan dio njega živi u meni…

Emir Hadžihafizbegović nedavno je učestvovao u hrvatskom show programu “The Masked Singer” koji se emituje na RTL-u, a nedugo nakon toga za pomenutu televiziju govorio je o želji da pjeva pjesmu Miše Kovača, a otkrio i da na prstenu nosi ugravirano ime Charlieja Chaplina.

 

 

Bh. glumac je bio u kostimu galeba i izveo pjesmu Miše Kovača “Ti si pjesma moje duše”, međutim, na kraju emisije je odlučeno da galeb ispada.

 

 

“Oduvijek sam htio pjevati Mišu Kovača na sceni”, priznao je Emir u intervjuu nakon emisije.

 

 

Hadžihafizbegović je boravio u Opatiji gdje je na odmoru između snimanja filma i igranja predstave.

 

 

U intervjuu je govorio o svojoj karijeri, kolegama iz branše, ali se prisjetio i osvajanja Zlatnog lava za najboljeg glumca na Venecijanskom filmskom festivalu te druženja s Robertom De Nirom.

 

 

“Predsjednik žirija u vrijeme kada sam ja dobio Zlatnog lava u Veneciji bio je David Chase, pisac serije ‘The Sopranos’, De Nirov prijatelj. On mi je rekao ako nekad dođeš u New York javi se, i onda kada je De Niro dolazio u Sarajevo na SFF, vjerojatno mu je Chase rekao da u Sarajevu ima neki glumac s kojim se on upoznao i da ga je nagradio s još šest članova žirija sa Zlatnim lavom”, započeo je glumac.

 

 

Emir Hadžihafizbegović (Foto: T. S./Klix.ba)

 

 

Otkrio je kako se sastao s De Nirom u jednom restoranu i da su razgovarali skoro sat vremena.

 

 

“Meni je bila velika čast da s tako jednim velikim glumcem govorim i onda je on rekao pa gdje je taj Zlatni lav da ga vidim i onda je moja kći otišla i donijela ga te smo se fotografisali”, prisjetio se Emir.

 

 

Govorio je i o željama s početka karijere te priznao da je razmišljao o mogućem uspjehu u Americi.

 

 

Na ruci je nosio prsten za koji je kazao da nosi ime njegovog uzora i umjetnika kojeg smatra najvećim u proteklom stoljeću.

 

 

“Prsten je ručni rad koji sam ja dobio na poklon i onda sam ugravirao Chaplin”, kazao je Hadžihafizbegović.

 

 

“Charlie Chaplin je za mene najveći umjetnik 20. stoljeća. Proučavao sam ga…. jedan dio njega živi u meni”, pojasnio je.

(4608)

Emir Hadžihafizbegović otkrio čije ime je ugravirao na prstenu: Jedan dio njega živi u meni…

| Magazin, Slider, Vijesti |
About The Author
-