EKSKLUZIVNO: Zlatan Ibrahimović dolazi u lov u BiH (FOTO)

Autor: S. ALAGIĆ- ALETIĆ

 

Svjetska nogometna zvijezda Zlatan Ibrahimović, kako ekskluzivno saznajemo, najesen bi trebao posjetiti Bosnu i Hercegovinu, tačnije Lovno-turistički centar „Bijele vode“, koji se nalazi u jugoistočnom dijelu naše zemlje, na području općine Pale-Prača.

Lovački centar „Bijele vode“ već je posjetio tim kojeg je 35- godišnji Ibrahimović ovlastio kako bi iz prve ruke saznali sve detalje te obišli teren, a navodno je njegova posjeta dogovorena za oktobar kad zvanično i počinje sezona lova na određene životinje kao što je smeđi medvjed.

 

Naljutio aktiviste

Ibrahimović je u martu ove godine bio u Rumuniji, u lovu na medvjede, gdje mu je društvo pravio stari drug Adrijan Mutu (Adrian) s kojim se sprijateljio dok su zajedno igrali za Juventus.

Inače, Ibrahimović posjeduje dozvolu za lov od 2010. godine i iskusan je lovac na velike životinje. Prije dvije godine, skrenuo je veliku pažnju švedske javnosti kad je odstrijelio losa teškog više od 500 kilograma. Dok su neki s oduševljenjem pisali o tome kako je jednim hicem ustrijelio ogromnu životinju, s druge strane nogometna zvijezda naljutila je aktiviste za zaštitu životinja koji su ga oštro kritizirali zbog njegovog hobija.

 

zlatan-ibrahimovic-8
Zlatan s ulovljenom štukom

 

U Švedskoj, u kojoj živi devet miliona ljudi, 300.000 je lovaca i lov je legalan. Ibrahimović, koji je po ocu Šefiku, inače Bijeljincu, Bosanac, svaki slobodan trenutak koristi da se upusti u lovnu pustolovinu, a vlasnik je i kolibe u mjestu Oferdal. Uživa i u ribolovu te se jednom prilikom na društvenim mrežama pohvalio ulovljenom štukom.

 

Posljednja utakmica

U jednom od intervjua, Ibrahimović je naglasio da ga lov i općenito boravak u šumi opuštaju. Što se tiče njegove profesionalne karijere, Ibrahimović se prošlog mjeseca oprostio od dresa PSG, a odigrao je i posljednju utakmicu u dresu reprezentacije Švedske na aktuelnom Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

(117)

EKSKLUZIVNO: Zlatan Ibrahimović dolazi u lov u BiH (FOTO)

About The Author
-