EKONOMSKI ANALITIČAR ZAGRMIO: “Prava ekonomska kriza tek slijedi! Molim MMF da nam ne da milijardu i po maraka kredita, jer će otići u…”

Devet od deset otpuštenih radnika su iz sektora: hotelijerstva, ugostiteljstva, proizvodnje, trgovine…

 

 

Faruk Hadžić, makroekonomista, u martu ove godine, gostujući na Face TV-u, prije svih, nepogrešivo je predvidio katastrofu bh. ekonomije i privrede.

 

 

Hadžić je ponovo sinoć bio gost kod Senada Hadžifejzovića.

 

 

Između ostalog, on je kazao kako u BiH ne živi ni 2,5 miliona stanovnika, a kamoli 3,2 miliona glasača! Krajina i Posavina puste! U Hercegovini je glasalo samo 28 posto!

 

 

– Korona nas je vratila tri godine unazad! Prava ekonomska kriza tek slijedi! Trebaju nam ekspertske vlade, evo neka novu Vladu KS naprave od eksperata! Molim MMF da ne da milijardu i po maraka kredita, jer će otići u krpljenje budžeta! Te pare moraju ići u projekte, proizvodnju i privredu!

 

 

Udruženje poslodavaca, Smailbegović kaže neka propadnu “mala i srednja preduzeća”, a oni su nosioci ekonomskog rasta!

 

 

Sada nam je šansa, sad ili nikad! Ili ćemo je super iskoristiti ili ćemo sve uprskati! Devet od deset otpuštenih radnika su iz sektora: hotelijerstva, ugostiteljstva, proizvodnje, trgovine…

 

 

Senad: Jesu li baš svi u vlasti glupi?

 

 

Faruk: Nisu, ali se ne pitaju! Moji prijatelji i ja smo napravili dva zakona za jedan dan i to besplatno. Stajali su u ladici 2 mjeseca i onda ih je Dom naroda oborio!

 

 

Senad: Poslije lokalnih izbora, može li opština, sama, bez kantona i entieta olakšati privrednicima?

 

 

Faruk: Odlično pitanje, može!

EKONOMSKI ANALITIČAR ZAGRMIO: “Prava ekonomska kriza tek slijedi! Molim MMF da nam ne da milijardu i po maraka kredita, jer će otići u…”

| Bosna i Hercegovina, Intervju, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-