DVIJE MINUTE TOTALNE NEMOĆI: Pogledajte kako je ruski vojnik zastao usred bahmutske klaonice i raširio ruke pred dronom… (VIDEO)

Zarobljeništvo u Ukrajini daje mu veću šansu za preživljavanje nego služba u ruskoj vojsci…

 

 

Jurij Fedorenko, komandant ukrajinske čete bespilotnih letjelica Achilles, 92. mehanizirane brigade objavio je na Telegram kanalu video kako se jedan ruski vojnik usred bahmutske klaonice predao na nesvakidašnji način.

 

 

Posmatrajući dronovima bojišnicu i ruske rovove, Ukrajinci su u jednom trenutku primijetili da im jedan vojnik, koji se našao sam u rovu, signalizira da se želi predati i da ga ne bombardiraju. Ukrajinci su mu potom dronom poslali pisanu poruku da slijedi bespilotnu letjelicu ako se želi predati, što je on i učinio. Video je snimljen 9. maja.

 

 

“Pristao je, unatoč tome što su mu njegovi pucali u leđa. Pješaštvo i izviđači 92. mehanizirane brigade pratili su ga sve do ukrajinskih položaja gdje se predao. Zarobljeništvo u Ukrajini daje mu veću šansu za preživljavanje nego služba u ruskoj vojsci”, napisao je Fedorenko.

 

 

Vojnik je sada u ukrajinskom pritvoru.

 

 

 

 

U borbama za Bahmut, prema procjenama zapadnih zvaničnika ubijeno je i ranjeno između 20 i 30 hiljada ruskih vojnika.

 

 

Žrtve su ogromne i na ukrajinskoj strani, no Ukrajinci i dalje ponosno ponavljaju kako “tvrđava Bahmut još stoji” i da nije uspio plan Wagnerovih plaćenika da ga osvoje do Dana pobjede.

 

 

Ukrajinska vojska izvjestila je danas da je natjerala na povlačenje rusku pješačku brigadu s područja blizu Bahmuta čime je potvrdila jučerašnju izjavu vođe ruske plaćeničke grupe Wagner, Jevgenija Prigožina, koji se požalio da su s tog položaja pobjegle redovne ruske snage.

 

 

“Naša vojska bježi. Sedamdeset i druga brigada ruske vojske protratila je jutros tri kvadratna kilometra gdje smo izgubili oko 500 ljudi i ostavila otvorenu frontu”, ljutito je jučer poručio Prigožin.

 

 

Prigožin je i ranije oštro kritikovao visoke ruske vojne oficire, a do sada se suzdržavao otvoreno izravno kritizirati Vladimira Putina.

 

 

No prema analitičarima Instituta za proučavanje rata (ISW), to se sada izgleda promijenilo. Smatraju kako je iskoristio Dan pobjede da bi se ‘narugao Putinu i doveo u pitanje njegove procjene‘.

 

 

Naziva ga ‘djeduškom iz bunkera‘.

 

 

 

 

Na snimci se Prigožin referira na figuru ‘sretnog djedice‘ koji ‘misli da je dobar‘ – no tada postavlja retoričko pitanje što će Rusija i buduće generacije napraviti i kako će Rusija uopće pobijediti ako se ispostavi da je ‘djeduška‘ zapravo obični šupak?

 

 

ISW također kaže kako je Prigožin naglasio kako bi se neimenovane osobe (pri čemu vjerojatno misli na Putina i druge visoke dužnosnike ruskog Ministarstva obrane) trebale prestati naslikavati po Crvenom trgu.

 

(SB)

(289)

DVIJE MINUTE TOTALNE NEMOĆI: Pogledajte kako je ruski vojnik zastao usred bahmutske klaonice i raširio ruke pred dronom… (VIDEO)

| Da se ne zaboravi, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-