DUŠANKU MAJKIĆ PONIJELA PJESMA: “Denis Bećirović je majstor neuspjelih i pogrešnih inicijativa, ni on ni SDP nemaju kapacitet da…”

Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Denis Bećirović uputio je u proceduru inicijativu u kojoj traži nove ustavne promjene, odnosno da nadležnosti Vijeća naroda Republike Srpske budu izjednačene sa federalnim Domom naroda, na šta iz Kluba Srba poručuju da će to ostati samo jedna u nizu njegovih pustih želja.

 

 

Podsjetimo, Bećirović u inicijativi, koja je na dnevnom redu sjednice Doma naroda Parlamenta BiH 8. jula, pozivajući se na Poslovnik, poziva Dom naroda vlada RS-a i FBiH da najkasnije u roku od 120 dana “od dana usvajanja inicijative, pripreme i u parlamentarnu proceduru dostave amandmane na ustave RS-a i FBiH”.

 

Njima bi se, kako je istaknuo, obezbijedilo da svi narodi i građani na teritoriji BiH budu ravnopravni, da Vijeće naroda u Republici Srpskoj dobije jednake ustavne nadležnosti kakve ima i Dom naroda u Parlamentu FBiH te da se ukinu i druga asimetrična rješenja u entitetskim ustavima.

 

 

Zamjenica predsjedavajućeg Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić (SNSD) kaže da je Bećirović godinama majstor neuspjelih i pogrešnih inicijativa.

 

 

– Kao takav će završiti i ovaj put.

 

 

On, jednostavno, mora da pokazuje svoj aktivizam i sve treba shvatati na taj način, a nikako kao ozbiljnu priču – rekla je Majkić i dodala da Bećirović, ali ni stranka čiji je član, nemaju kapacitet da mijenjaju Ustav.

DUŠANKU MAJKIĆ PONIJELA PJESMA: “Denis Bećirović je majstor neuspjelih i pogrešnih inicijativa, ni on ni SDP nemaju kapacitet da…”

About The Author
-