DRAMATIČNO UPOZORENJE U SUSJEDSTVU: Polarni val hladnoće zahvatio Hrvatsku, temperature u drastičnom padu…

Hrvatsku je zahvatio polarni val zbog kojeg će se temperature tokom noći i jutra u dijelovima zemlje spuštati i do -12 stepeni.

 

 

Državni hidrometeorološki zavod te zemlje izdao je upozorenje za hladne valove idućih dana koji mogu ugroziti ljudsko zdravlje pa je umjerena opasnost za zdravlje za danas označena za splitsko i riječko područje, dok je velika opasnost u narednim danima označena za područje Gospića i Karlovca.

 

image

 

 

imageUpozorenje na hladne valove koji mogu djelovati na zdravlje

 

 

Danas će temperature biti niske, -10 u gorju, u većini unutrašnjosti temperatura će se kretati između -7 i -2, na obali i otocima od -1 na sjevernom dijelu do 5 na jugu.

 

 

Kako javlja DHMZ, u unutrašnjosti je mjestimično moguć snijeg, naročito u prvom dijelu dana, kad je u centralnim kopnenim predjelima moguća i slaba kiša koja se smrzava u dodiru sa podlogom.

 

 

U drugom dijelu dana, oborina će biti uglavnom u Dalmaciji, mjestimično malo kiše, ponegdje i snijeg, a na sjeveru zemlje postepeno smanjenje naoblake i česta sunčana razdoblja.

 

 

Na kopnu vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni.

 

 

Na Jadranu istočnjak i jugoistočnjak sredinom dana će okrenuti na buru i jačati na jaku s olujnim udarima.

 

 

Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 te između 6 i 10 Celzijevih stepeni na moru.

 

 

Idući će dani na moru biti sunčaniji, naročito u Dalmaciji, piše HRT. Bit će sve hladnije, a osjetu hladnoće pridonijet će povremeno jaka bura i sjeverni vjetar.

 

(N1)

DRAMATIČNO UPOZORENJE U SUSJEDSTVU: Polarni val hladnoće zahvatio Hrvatsku, temperature u drastičnom padu…

About The Author
-