Dragan Bursać o ispadanju Srbije: Ovako završi zemlja koja pošalje fudbalere da brane pravoslavlje umjesto da igraju nogomet

Fudbalska reprezentacija Srbije neslavno je završila nastup na Svjetskom prvenstvu, jer je u odlučujućem meču poražena od Švicarske rezultatom 3:2 i tako kao posljednjoplasirana selekcija grupe G okončala svoje učešće na Mundijalu u Kataru.

 

 

Sinoćnja utakmica je, očekivano, izazvala dosta tenzija kako na tribinama, tako i na terenu, te su se u nekoliko navrata srbijanski fudbaleri sukobili sa švicarskim, posebno Granitom Xhakom koji je porijeklom sa Kosova.

 

 

Xhaka je razbjesnio i javnost u Srbiji i nakon meča kada je obukao dres Jasharija. Ko je bio Adem Jashari koga Srbi smatraju “teroristom” možete pogledati  OVDJE.

 

 

Fudbalsku javnost zgrozio je i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi koji je nakon gola Dušana Vlahovića psovao “majku šiptarsku”, zbog čega je izgubio poštovanje mnogih koji su ga cijenili kao jednu od najvećih fudbalskih legendi sa ovih prostora.

 

 

Sve što je pratilo reprezentaciju Srbije prokomentarisao je i poznati bh. novinar i kolumnista Dragan Bursać, koji je na Twitteru savršeno sumirao sve ono što srbijanska reprezentacija predstavlja u ovom trenutku.

 

 

“Zemlja koja je poslala fudbalere da brane pravoslavlje umjesto da igraju nogomet, zemlja koja je poslala selektora da fašističko-rasistički psuje protivničke igrače umjesto da trenira svoj tim, završi ovako.

 

 

Poražena, osramoćena, isfrustrirana, bijesna na svijet umjesto na sebe”, poručio je Dragan Bursać.

 

 

 

(Press)

(3741)

Dragan Bursać o ispadanju Srbije: Ovako završi zemlja koja pošalje fudbalere da brane pravoslavlje umjesto da igraju nogomet

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-