DOKTORICA IZ SARAJEVA NEMA DOBRE VIJESTI ZA SRBIJU: „Situacija sa koronom na jugu zemlje je jako nesigurna…“

Večeras je u Vranju održana sjednica Kriznog štaba Srbije na kojoj su prisustvovala i doktorica Darija Kisić Tepavčević

 

 

Doktorica Kistić-Tepavčević naglasila je da u tom dijelu Srbije postoji nešto veći broj laboratorijski potvrđenih slučajeva i to je isključivo na račun širenja infekcije u okviru određenih radnih kolektiva i njihovih porodičnih kontakata.

 

 

 

 

“Ono što treba da se istakne je da je bila brza reakcija i da se brzo prepoznalo grupisanje određenh osoba sa simptomima u okviru ovih kolektiva i da se odmah reagovalo u smislu prestanka rada u tim fabrikama, kao i da su učinjeni svi napori da se zaustavi dalje širenje ovoga virusa“, rekla je Kisić-Tepavčević.

 

 

„Bitno je istaći da je u ukupnom broju laboratorijskih slučajeva najveći broj osoba koji nemaju nikakve simptome bolesti ili se radi o blagoj kliničkoj manifestaciji što nam indirektno govori da je došlo do slabljenja aktivnosti virusa u našoj populaciji, ali i da mi intezivo tragamo za svim potencijalnim rezervoarima infekcije. Tako da se nadamo da će u narednom periodu i ovde doći do postepenog pada potvrđenih slučajeva i da idemo ka postepenom gašenju epidemije u našoj zemlji“, kazala je ona.

 

(SB)

(572)

DOKTORICA IZ SARAJEVA NEMA DOBRE VIJESTI ZA SRBIJU: „Situacija sa koronom na jugu zemlje je jako nesigurna…“

| Slider, Vijesti |
About The Author
-