DODIKOVE PRAZNE PRIJETNJE: Schmidt se ovih dana mirno šeta po Republici Srpskoj, a niko ga ne…

hapsi…

 

 

 

Je li iko iznenađen što je Kristijan Šmit, čije je hapšenje pompezno najavljivao Dodik, bio u Republici Srpskoj, a nije uhapšen? Mislim da nije, ama baš niko – poručio je Borenović

 

 

Visoki predstavnik u BiH kojeg ne priznaje Republika Srpska, Kristijan Šmit, po svemu sudeći, opasno provocira predsjednika Srpske Milorada Dodika šetajući entitetom RS bez straha da će biti uhapšen.

 

 

Dodik pompezno, svakih nekoliko mjeseci, najavi kako će “njemački turista” Kristijan Šmit biti uhapšen ukoliko nogom kroči na teritoriju RS.

 

 

Podsjećamo, mediji su poslijednjih dana zabilježili da je Šmit nedavno posjetio Memorijalni centar Kozara gdje se prošetao krajiškom ljepoticom, ali i da je u centru Banjaluke, u jednom renomiranom restoranu, prisustvovao privatnom slavlju.

 

 

To je “promaklo” Dodiku, koji se često sjeti Šmita i počne da galami kako će da ga hapsi i “gađa jajima”.

 

 

Međutim, sva ta galama i halabuka koju Dodik digne, oko određenih pitanja, odavno je postala zabava za široke mase, koje još uvijek vjeruju njegovim izjavama.

 

 

Predsjednik PDP Branislav Borenović poručio je da se mnogim izgovorenim “lažima” Dodika pridružila i najnovija, kada je u pitanju hapšenje Šmita.

 

 

Je li iko iznenađen što je Kristijan Šmit, čije je hapšenje pompezno najavljivao, bio u Republici Srpskoj, a nije uhapšen? Mislim da nije, ama baš niko – poručio je Borenović.

 

 

Šef kluba SDS u NS RS Vukota Govedarica rekao je za BN da sva ta Dodikova priča pada u vodu.

 

 

Sve te neke priče, a pogotovo ona kako će se dati neke instrukcije Ministarstvu unutrašnjih poslova od strane predsjednika RS, je besmislena. Ne može predsjednik Republike nikakve instrukcije davati MUP – u u ovom slučaju, jer to nije njegova nadležnost. Sve to pada u vodu, i juče i danas i prije mjesec. To je sve jedna zabava za javnost, i retorika Milorada Dodika – poručio je Govedarica.

 

 

Podsjećamo, Dodik je u septembru prošle godine poručio da Kristijan Šmit neće dobijati pratnju kad boravi u RS te će ako se sazna da je ušao na teritoriju tog entiteta biti izbačen.

 

 

Evo upravo pišemo uredbu kako ćemo ga uhapsiti ako se pojavi npr. u Doboju, ili bude u tranzitu – kazao je Dodik.

 

(SB)

(397)

DODIKOVE PRAZNE PRIJETNJE: Schmidt se ovih dana mirno šeta po Republici Srpskoj, a niko ga ne…

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-